Hybride werkplek zorgt voor talloze cyberuitdagingen volgens ESET

Cloud privacy

Dankzij de coronapandemie kennen we nu allemaal het concept van hybride werken: enkele dagen per week naar kantoor, af en toe thuis werken. Dat is gemakkelijk voor personeel en werkgevers dankzij de cloud-infrastructuur, maar creëert ook de ideale omstandigheden voor cybercriminelen. Een enquête van ESET toont aan dat organisaties geconfronteerd worden met tal van cyberuitdagingen.

Nu we stilaan de balans vinden tussen privé- en werkomgeving, blijven cyberdreigingen de kop op steken in talloze bedrijven. Werknemers werden in het begin van de pandemie continu bestookt met phishing mails, aangezien ze thuis sneller verdachte mails openen. Volgens Google waren dat er in april 2020 zelfs elke dag 18 miljoen. Ook zag ESET in Q3 2020 een toename van 140 procent in RDP-aanvallen.

Tegenwoordig gebruiken bedrijven massaal nieuwe clouddiensten om hybride werk te faciliteren. Het beveiligen hiervan is geen sinecure, gezien de kwetsbaarheden in SaaS-platformen en toenemende meldingen van wachtwoorddiefstal. Bovendien zijn er steeds meer datatransfers tussen telewerkers en cloudservers.

Zero Trust

Het Zero Trust-model is erg populair voor het beheren van cloudsystemen. Gebruikers en apparaten van het bedrijfsnetwerk worden dynamisch en doorlopend geverifieerd, dankzij onder andere multi-factor authenticatie, end-to-end encryptie en microsegmentatie. Organisaties die minder middelen hebben om cyberproblemen te bestrijden, doen er toch goed aan hun beleid voor de hybride werkplek opnieuw te evalueren. Focussen op toegangsrechten voor gebruikers, externe gegevensverwerking en cyberbeveiliging is zeker nodig volgens ESET. Werknemers trainen in het herkennen van cyberaanvallen is daarnaast nog een cruciale optie om de cybersecurity te verbeteren.

lees ook

Belgische werknemers gaan te laks om met cyberbeveiliging

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home