Google Workspace laat je voortaan bellen via Gmail

Gmail

Google heeft eerder al enkele belangrijke updates aangekondigd voor zijn Workspace-platform. Nu wordt Gmail wat de softwaregigant altijd al voor ogen had: een centrale hub voor elke communicatie-app.

Hoewel we al eerder schreven over Workspace-updates, kondigt Google nu toch een nieuwe, belangrijke functie aan voor het platform. Gmail wordt namelijk de centrale hub voor alle communicatie-apps.

Bellen met Gmail

De softwaregigant voegt de mogelijkheid toe om een andere Googlegebruiker op te bellen via Google Meet binnen de mobiele Gmail-app, niet de Meet-app zelf. Je kan in de toekomst de Gmail-toepassing dus net zoals een andere Voice over Internet Protocol (VoIP)-app gebruiken.

Daarnaast kan je ook nog Google Meet-meetings bijwonen via Gmail. De Meet-app zal in de toekomst wel nog kunnen bellen, maar geen groepsmeetings kunnen organiseren.

Outlook-equivalent

Gmail is dus een spilfiguur in het verhaal van Google Workspace. Google deinst er dan ook niet voor terug deze toepassing in te zetten om de populariteit van andere op te krikken. Gmail kan je vanaf dit moment dus zien als het equivalent van Microsoft Outlook, wat ook als centrale hub fungeert.

Hoewel Microsoft focust op e-mail, agenda en contacten, zet Google in op e-mail, individuele en groepsgesprekken, videobellen en nu ook gewone telefoontjes. De mailbox kan je eigenlijk zien als nog maar één tab naast de andere drie: Chat, Spaces en Meet. De tabs die je niet benut, kan je gewoon verbergen zoals voorheen.

Spaces

Eerder al kondigden we de komst van ‘Spaces’ aan. Deze nieuwe naam wordt door Google naar voren geschoven voor het bestaande ‘Rooms’. “Dankzij Spaces kunnen teams ideeën delen, samen aan bestanden werken en taken vanuit één plek beheren.

Al het werk wordt opgeslagen zodat iedereen aan een taak kan werken wanneer hij of zij dat wil. De volledige gespreksgeschiedenis, context en inhoud blijven beschikbaar”, zegt Sanaz Ahari, Senior Director in productmanagement.

Kleinere updates

Naast deze grotere updates, komen er nog kleinere nieuwe functies. Google Calender laat je vanaf nu toezeggen op een meeting en meteen aangeven of je aanwezig zal zijn op de fysieke locatie of eerder online deelneemt. De ‘companion mode’ van Google Meet wordt ingezet om een gelijke samenwerking in een hybride wereld mogelijk te maken. Je kan dus – of je nu thuis of op locatie werkt – polls en schermen delen, je hand opsteken en chatten tijdens meetings. Wanneer je in de vergaderzaal zit, zet Google je ook meteen op mute.

lees ook

Google Cloud en Workspace krijgen nieuwe beveiligingsfuncties

De softwaregigant heeft het afgelopen jaar meer werk in Google Workspace gestoken dan ooit tevoren met het oog op communicatie. Bedrijven en gebruikers die alle Workspace-apps benutten, kunnen dus in hun handen wrijven. Wanneer je enkel een trouwe Gmailgebruiker bent, zal het in de toekomst moeilijk worden om je alleen nog op je mailbox te focussen.

Google geeft aan dat de nieuwe updates de komende weken eerst beschikbaar zullen zijn voor bedrijven. Daarna worden de nieuwe functies ook uitgerold voor gewone klanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home