Microsoft Teams lanceert in-app betalingen

microsoft teams

Bedrijven uit de dienstensector kunnen hun klanten nu factureren voor online afspraken rechtstreeks vanuit Microsoft Teams.

The Verge verkondigt dat Microsoft Teams aan een systeem werkt om betalingen te kunnen regelen tijdens een vergadering. Microsoft neemt hiervoor partners zoals PayPal, Stripe en GoDaddy onder de arm. De nieuwe feature richt zich voornamelijk op zelfstandigen of bedrijven uit de dienstensector: denk aan boekhouders, advocaten of leraren. Beroepen die sinds de coronapandemie ook de shift naar online dienstverlening hebben gemaakt.

Betalen tijdens vergaderingen

Boeken klanten een online consultatie in, dan hoeft de factuur niet langer meer achteraf opgestuurd worden. Klanten kunnen nu op eender welk moment tijdens de vergadering voor de geleverde dienst betalen. Een betaalverzoek wordt aangemaakt en gedeeld in het chatvenster, en de host kan bijhouden wie al betaald heeft bij groepsgesprekken.

Bedrijven uit de Verenigde Staten en Canada kunnen vandaag de betaalapp installeren via Microsoft AppSource. Omdat de applicatie nog in preview staat, rolt Microsoft het betaalplatform voorlopig nog beperkt uit. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de feature ter beschikking komt voor Belgische gebruikers. De applicatie is gratis als de gebruiker al een zakelijk abonnement heeft.

Teams betalen
Bron: Microsoft

Microsoft is Teams grondig aan het vernieuwen. Eind maart lanceerde een gloednieuwe versie van de videoconferencing software in bèta. Iedereen die wil kan al met de nieuwste versie aan de slag. Lees onze uitgebreide handleiding om Teams 2.0 te installeren en ontdek hier wat nieuw is. Daarnaast test Microsoft Teams nog allerlei andere nieuwe functies, zoals green screens die je beter in beeld moeten brengen, Snapchatfilters om de boel op te vrolijken en verbeterde zoekfuncties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home