Zoeken in Microsoft Teams wordt binnenkort echt bruikbaar

Microsoft Teams

Er wordt gewerkt aan een optie in Microsoft Teams om specifiek in chats of kanalen te zoeken voor betere resultaten.

Iets zoeken in Microsoft Teams voelt vaak aan als de Processie van Echternach. Een zoekterm ingeven centraal bovenaan geeft resultaten over alles binnen Teams in de (mogelijk) talrijke kanalen en chats. Mits wat geluk vind je iets dankzij een heel specifieke zoekterm, anders moet je eeuwig scrollen in de hoop dat je het resultaat terugvindt.

Microsoft heeft eindelijk begrepen dat het efficiënter kan. Het werkt aan een update om in de toekomst binnen specifieke kanalen of chats te zoeken. De resultaten verschijnen bovendien in de rechterbalk, zodat je nog steeds in de flow van je werk blijft zitten. Sleutelwoorden waar je naar zoekt, worden gemarkeerd in de resultaten.

Wie na het lezen van bovenstaande verbetering direct aan de slag wil met de nieuwe update, moeten we teleurstellen. Microsoft plakt in zijn roadmap juni als deadline.

lees ook

Microsoft Teams krijgt Snapchat-filters om video’s op te leuken

Scrollen door zoekresultaten is sowieso een pijnlijke ervaring in de huidige Microsoft Teams-client. Bij elke minimale beweging moet Teams nieuwe info online opvragen en tonen, wat resulteert in vervelende laadtijden. Gelukkig schrapt Microsoft in Teams 2.0 die laadtijden. Lees hier hoe je met de nieuwste versie aan de slag kan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home