Microsoft Teams laat gebruikers anoniem vergaderen in cloud buiten de organisatie

microsoft teams

Binnenkort kun je anoniem deelnemen aan een vergadering in een andere cloud vanaf de desktopversie van Teams. Vergaderingen met een andere organisatie of vanuit verschillende kantoren, worden eenvoudiger door de nieuwe functie.

Gebruikers van de webversie van Teams zullen binnenkort anoniem kunnen deelnemen aan vergaderingen in andere clouds. Microsoft maakte dit bekend op de pagina waar aankomende updates voor Microsoft 365-producten aangekondigd worden.

In de webapplicatie was de functie al langer beschikbaar. Momenteel worden gebruikers die vergaderingen een andere cloud willen bijwonen dan ook automatisch doorgelinkt naar de webversie.  

Project met drie fasen

Microsoft vertelt dat de update in drie fasen zal verlopen. Eerst zullen commerciële klanten en overheidsdiensten de functie kunnen uittesten bij vergaderingen in de clouds van hogere overheidsinstanties en instanties die onder defensie vallen. Daarna krijgen deze laatste twee partijen ook om de beurt de mogelijkheid om anoniem vergaderingen bij te wonen.

De nieuwe functie wordt volgens Microsoft beschikbaar in de loop van oktober 2021. De laatste fase verwacht het bedrijf af te sluiten tegen eind november. Om de functie te kunnen gebruiken, moeten beheerders de instellingen voor anonieme gebruikers controleren of opnieuw instellen.

Lijst van updates

Teams wil sterk inzetten op de mogelijkheden die de hybride werkomgeving biedt. Zo wordt het onder meer mogelijk intelligente camera’s te gebruiken, vergaderingen bij te wonen via Apple CarPlay en te chatten via een smartphone, terwijl je de vergadering vanaf een laptop bijwoont.

De mogelijkheden om samen te werken worden door het bedrijf ook aangevuld. Teams maakt hiervoor gedeelde content in een vergadering binnenkort actief.

Tot slot is het voor beheerders voortaan mogelijk om berichten te verwijderen in de chat. Deze functie wordt in tegenstelling tot de anderen alleen minder goed onthaalt. In theorie is het namelijk mogelijk om als administrator te verwijderen wat je maar wil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home