Microsoft Teams laat deelnemers actief samenwerken in online vergaderingen

Microsoft Teams

Microsoft Teams maakt binnenkort gedeelde content in een vergadering interactief. Verschillende applicaties moeten de samenwerking in virtuele vergaderruimtes verbeteren.

Microsoft Teams heeft aangekondigd virtuele vergaderingen interactiever te gaan maken. Het idee is dat applicaties uit Teams in vergaderingen kunnen worden gebruikt door de gastspreker en de participanten tezamen. Het bedrijf benoemt dit ‘share-to-stage’.

De interactieve vergaderruimte wordt mogelijk door integratie van meerdere applicaties. Momenteel is de integratie van MURAL, Miro, Lucidspark en Freehand al aangekondigd. Deze apps zijn al verkrijgbaar in Teams en zullen binnenkort ook naar de virtuele vergaderruimte komen.

De integratie kadert binnen de grotere missie van Microsoft om het platform te laten inspelen op de hybride werkplek. “Stel je alle mogelijkheden voor die eerst virtueel niet haalbaar waren, zoals samen brainstormen met een whiteboard bij de hand of een presentatie geven zonder dat één persoon zijn scherm deelt, terwijl anderen alleen maar toekijken”, vertelt Microsoft.

MURAL

In Teams maakt de applicatie het mogelijk om snel te brainstormen of een diagram op te stellen. Ideeën kunnen participanten opslaan op het overzichtelijke canvas dat in de vergadering wordt getoond.

Bron: Microsoft

Miro

Ongestructureerd denken, co-creatie en visuele samenwerking om innovatieve ideeën tot leven te laten komen, zijn de punten waar Miro op inspeelt. De gastspreker kan binnenkort het door hem of haar uitgewerkte bord tonen, terwijl andere participanten met notities, pijlen en stemmingen hun mening kunnen laten zien.

Bron: Microsoft

Lucidspark

In deze applicatie kunnen participanten hun ideeën opschrijven op een memopapier, of visueel voorstellen door te tekenen. Virtuele vergaderingen met een grote groep deelnemers kunnen in de applicatie ook in kleinere groepen worden opgedeeld, om de samenwerking beter te laten verlopen.

Bron: Microsoft

Freehand

Virtuele vergaderingen beschikken door Freehand over een whiteboard. De functie maakt brainstormen, plannen en mindmapping virtueel mogelijk.

Bron: Microsoft

“Applicaties in vergaderingen bieden een effectievere manier om samenwerking eenvoudiger te laten verlopen, de teamproductiviteit te verbeteren en resultaten te behalen. Het is bijvoorbeeld mogelijk de applicaties te gebruiken terwijl wordt gepraat, om op schema te blijven met de agenda en om actiepunten vast te leggen”, vertelt Microsoft.

lees ook

Microsoft Teams lanceert dubieuze nieuwe functie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home