Webex groeit naar meer dan 20 miljard vergaderminuten per maand

cisco webex

Tijdens de COVID 19-pandemie worden tal van werknemers verplicht om thuis te werken. Zoom en Teams gaan dikwijls met de headlines lopen, maar Cisco Webex blijft historisch gezien een dominante speler in het vergaderleven. Met meer dan 20 miljard vergaderminuten in april werd alvast een nieuw record gevestigd.

Om het cijfer in perspectief te zetten: in maart telde Webex nog 14 miljard vergaderminuten, wat al een verdubbeling was van het cijfer in februari. De cijfers duiden op vergaderingen met meer dan twee personen, dus geen één-op-één calls die vandaag ook talrijk gebeuren. Er wordt geen verschil gemaakt tussen vergaderingen met of zonder video. Het exacte cijfer, 20,3 miljard vergaderminuten, werd geregistreerd op 28 april met nog drie dagen te gaan.

Webex wordt vandaag in meer dan 250 landen en territoria actief gebruikt. Michel Assink, Collaboration Lead bij Cisco, ziet die opwaartse trend nog doorlopen. “In mei zullen we opnieuw naar een record klimmen. Daarna verwacht ik een stabilisatie omdat ieder bedrijf zijn workflow heeft gevonden.”

Binnen de organisatie

Ook binnen Cisco zelf is er een flinke verschuiving zichtbaar volgens Assink. Vergeleken met de periode tot half maart, is het aantal dagelijkse (video)calls met 35 procent gestegen. In Webex zit verder nog Teams, een samenwerkingstool vergelijkbaar met Slack en het gelijknamige Teams van Microsoft. Daar is intern ook een flinke groei waargenomen van 80 procent sinds midden maart.

Webex Teams

Cisco wil het momentum van Webex vastnemen om verder door te breken. Webex Meetings is vandaag al compatibel met heel wat tools zoals je kalender (bv. Office 365, Google Calendar), messaging apps (bv. Workplace, Slack, Microsoft Teams), leeromgevingen (bv. Blackboard, Canvas, Moodle) en je auto (Android Auto, Apple Carplay, Ford Connect).

Gratis versie met veel opties

Historisch gezien staat Cisco sterk met Webex, maar de explosieve groei van Zoom en (Microsoft) Teams valt moeilijk te negeren. Sinds het coronavirus half maart heel wat landen in lockdown duwde, heeft Cisco de gratis variant van Webex versoepeld van 50 naar 100 deelnemers en is de limiet van 40 minuten gewijzigd naar onbeperkt. Volgens Schoolit is er nu ook een samenwerking met IBM om het ‘Webex for our Kids’-programma in scholen te lanceren.

Nu thuiswerk de norm is geworden, hebben we zes essentiële tips verzameld om beter online te videovergaderen. Wie last heeft van een vervelende wifi-verbinding en niet de beste videokwaliteit ontvangt, kan terecht bij onze vier tips voor betere wifi. Ben je het videobellen even beu? Duik in ons onderzoek!

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home