Microsoft Teams Premium wordt betaalde add-on voor meer AI en beveiliging

Microsoft Teams

Teams krijgt een Premium-segment. Hierin zijn AI-, beveiligings- en personalisatiefuncties te vinden.

In december brengt Microsoft Teams Premium uit op het communicatieplatform van het bedrijf, dat maakt het bedrijf bekend tijdens Ignite 2022. Het gaat om een add-on die tegen betaling te verkrijgen is. Er is bekend dat Amerikaanse gebruikers 10 dollar per gebruiker, per maand neertellen, maar voor een Europese prijs is het afwachten.

lees ook

Microsoft Teams komt naar Cisco-toestellen

Eerste functies

In december 2022 zal het Premium-segment de eerste functies verwelkomen. De add-on blijft tot februari 2023 wel in bèta. Niet alle functies zullen in december 2022 al beschikbaar zijn.

Interessante functies die je mag verwachten zijn een intelligente recap, die de highlights van een vergadering op een rij zet. Verder komt er live vertaling, maar het is niet duidelijk of Nederlands deel uitmaakt van de veertig ondersteunde talen. Verder zal het communicatieplatform als je persoonlijke assistent dienen, door herinneringen voor een aankomende meeting rond te sturen naar de genodigden en van alle taken die in een meeting worden opgesomd een takenlijst te maken.

De add-on heeft verder een beveiligingsfunctie die vertrouwelijke meeting beter beschermt. De functie geeft een meeting een watermerk om lekken te ontmoedigen en beperkt welke deelnemers opnames van de meeting kunnen nemen. Microsoft 365 E5-klanten kunnen gebruikmaken van bestaande Microsoft Purview Information Protection-gevoeligheidslabels om automatisch relevante opties voor vergaderingsbeveiliging toe te passen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home