Microsoft Teams komt naar Cisco-toestellen

Microsoft Teams gaat native draaien op vergaderhardware van Cisco. Het is zelfs mogelijk om Teams als standaardoplossing in te stellen.

Microsoft Teams wil terrein. Teams-vergaderingen worden immers compatibel met vergaderhardware van de concurrent, verklapt Microsoft voor de aftrap van zijn Ignite 2022-conferentie. Toestellen die gecertifieerd zijn voor Cisco, zullen binnenkort ook naadloos werken met Microsoft Teams. Organisaties krijgen zelfs de optie om Teams als de standaardoplossing in te stellen. Dat kondigt Microsoft aan tijdens Ignite 2022.

In eerste instantie worden zes toestellen gecertifieerd voor Teamsvergaderingen. Het certificatieproces moet begin 2023 rond zijn. Het gaat om de Cisco Board Pro (55 en 75 inch), de Cisco Room Bar en de Cisco Room Kit Pro. Ook de Cisco Desk Camera 4K-webcam mag op een snelle certificatie rekenen.

Beheer via Microsoft en Cisco

Alle toestellen worden zichtbaar via het Teams Rooms Pro Management-portaal. De compatibiliteit met Cisco zelf gaat natuurlijk niet verloren. De hardware blijft WebEx ondersteunen. Bovendien zijn de dingen zichtbaar in de Cloud Control Hub voor wie de managementervaring van Cisco zelf verkiest.

lees ook

Beveiligingslek in oudere VPN-routers van Cisco ontdekt

De certificatie is een grote overwinning voor Microsoft, dat zo automatisch voet aan grond krijgt bij een heleboel organisaties. Cisco van zijn kant laat bedrijven toe om hardware meer flexibel in te zetten, al lijkt de deal niet bepaald in het voordeel van WebEx. Cisco lijkt zich zo voor een stuk neer te leggen bij het feit dat WebEx de strijd tegen Zoom en Teams toch niet bepaald gewonnen heeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home