Microsoft neemt afscheid van Yammer

Alle apps van het Yammer-merk worden ondergebracht in Microsoft Viva Engage. Door de jaren heen begon Viva al meer en meer zaken over te nemen van Yammer. Het lijkt dan ook een logische keuze om verder te gaan met één platform.

Yammer gaat met pensioen, dat kondigt Microsoft aan in een blog. Alle apps en functies worden overgedragen naar Microsoft Viva Engage. Viva is een welzijnsplatform voor werknemers dat in volle coronaperiode het levenslicht zag, thuiswerken en hybride werken staan er dan ook centraal. Het platform omvat volgende formules: Viva Connections, Viva Engage, Viva Learning, Viva Topics en Viva Goals. Ieder onderdeel dient zijn eigen doel.

lees ook

Microsoft brengt bedrijfsdoelstellingen en werknemers op één lijn met Viva

Overzicht creëren

Het welzijnsplatform draait binnen het communicatieplatform Teams. Yammer is daar sinds 2019 eveneens in te vinden en dat veroorzaakt verwarring. Beide platformen vertonen namelijk redelijk wat overlap in apps en functionaliteiten, maar er zijn ook verschillen.

Microsoft gaat nu moeite doen om overzicht te creëren door beide platformen te combineren in Viva. In maart neemt het bedrijf de eerste stappen, de Communities-app voor Outlook krijgt dan een update en de mobiele apps van Yammer evolueren naar Viva Engage. Voor het einde van het jaar moet de samensmelting zijn voltooid.

Alle nieuwe functies die Microsoft in september al aankondigde voor Viva Engage, rollen binnenkort eindelijk uit. Een overzicht van de nieuwigheden vind je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home