Microsoft breidt Viva Goals uit met analytics

Microsoft maakt het eenvoudiger voor organisaties om hun doelen en resultaten in het oog te houden met Viva Goals. Daartoe integreert Redmond meer analytics in de toepassing.

Microsoft wil dat klanten Viva Goals gebruiken om de zogenaamde Objectives en Key Results (OKR) van ondernemingen of teams op te volgen. In 2021 al nam Microsoft Ally.io over met dat doel in het achterhoofd. Nu integreert de softwareboer meer analytics-capaciteiten in Viva om het eenvoudiger te maken voor beheerders om de adoptie van OKR-tools op te volgen.

Overzicht

Beheerders krijgen een overzicht van het aantal gebruikers en het effectieve actieve gebruik van Viva Goals. Ze zien verder hoeveel OKR’s er worden aangemaakt en afgerond. Dat kan op het niveau van de hele organisatie of van individuele teams. Zo kunnen organisaties in theorie de vinger aan de pols houden en kijken of mensen we de tools gebruiken die ter beschikking staan.

Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd verantwoordelijk zijn voor OKR’s en nakijken in welke mate die in lijn liggen met de verwachting van een bedrijf. Extra functies en inzichten voor beheerders zullen het Viva Goals-beheerdersdashboard in de toekomst nog uitbreiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home