Microsoft geeft iedereen met Teams-licentie toegang tot Dynamics 365

Microsoft wil de data en inzichten uit Dynamics 365 toegankelijker maken. Daartoe geeft het zowat iedereen in een organisatie gratis toegang tot de data in Dynamics 365.

“Communicatie en businessdata leven in een andere wereld”, lamenteert Microsofts VP voor communicatie Frank Shaw aan de vooravond van de digitale Inspire-conferentie van het bedrijf. Microsoft ziet Teams als de centrale communicatiehub voor moderne ondernemingen, maar stelt vast dat werknemers nog te vaak tussen Teams en andere toepassingen moeten wisselen. Daartoe werkt de softwarereus al een tijdje aan de integratie van zijn toepassingen binnen de Teams-omgeving.

Dynamics 365 is geen uitzondering. Werknemers met een licentie kunnen al aan data en inzichten van Dynamics 365 in de communicatietool, maar daarmee valt een groot deel van de werknemers van een organisatie uit de boot. Op Inspire wil Microsoft daar verandering in brengen.

Gratis toegang

Iedereen met een Teams-licentie krijgt voortaan toegang tot de Microsoft Dynamics 365-data in Teams, zonder extra licentiekost. Aangezien een Microsoft 365-abonnement standaard met Teams-licentie komt, geeft Microsoft zo in essentie de hele onderneming toegang.

Zo kan je rechtstreeks vanuit Teams data aanpassen. Andere werknemers krijgen bovendien meldingen wanneer belangrijke gegevens veranderen.

De toegang komt gelukkig met de mogelijkheid voor administrators om regels uit te werken, zodat niet iedereen zomaar aan alle gegevens kan prutsen. De toegang moet werknemers helpen om binnen hun organisatie met zo weinig mogelijk barrières samen te werken. Voor geavanceerde functies of analytics blijft een afzonderlijke Dynamics 365-licentie wel noodzakelijk.

De zet geeft Teams een extra troefkaart binnen ondernemingen die Dynamics gebruiken. De integratie geeft hen extra motivatie om voor de communicatie-oplossing van Microsoft te kiezen versus die van concurrenten zoals Slack.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home