Microsoft breidt aantal deelnemers aan Teams-meetings verder uit

Microsoft Teams

Microsoft verhoogt het aantal deelnemers dat maximum kan deelnemen aan een videogesprek in Teams van 250 tot 300. De uitbreiding werd eerder al aangekondigd en is nu breed beschikbaar.

Microsoft bevestigt de update via zijn Microsoft 365 Roadmap. Voorlopig blijft Microsoft Teams for Government wel nog beperkt tot 250 deelnemers. Daar volgt de uitbreiding op een later moment.

Sinds de uitbraak van het coronavirus enkele maanden geleden, en de massale toename in thuiswerk die daarop volgde, is er een strijd om gebruikers losgebarsten tussen leveranciers van samenwerkingstools, zoals Microsoft en Zoom. Een strijd die Microsoft Teams overigens lijkt te hebben gewonnen.

Functierace

Eén gevolg daarvan is dat collaboratiesuites aan een ongezien tempo worden uitgebreid met nieuwe functies om competitief te blijven. Door de uitbreiding van 250 naar 300 deelnemers aan een videogesprek, maakt Microsoft Teams een beperkte inhaalbeweging op Zoom, dat in zijn betalende versie tot 500 deelnemers ondersteunt.

In april werd het aantal zichtbare deelnemers tijdens een Teams-videogesprek uitgebreid van vier tot negen en eerder deze maand kondigde Microsoft alweer aan dat dat binnenkort wordt uitgebreid tot 49, net zoals voor Zoom vandaag reeds het geval is. Ook Google Meet breidt het aantal zichtbare deelnemers in de nabije toekomst uit tot 49, na een eerste uitbreiding tot 16.

Handige tips

Op zoek naar tips voor een efficiënter gebruik van Microsoft Teams? We hebben zes tips voor wie de basis nog onder de knie moet krijgen en zeven gevorderde tips om je productiviteit in Teams verder te verhogen. Lees ook onze tips om beter te videovergaderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home