Logitech Swytch USB-kabel is compatibel met elk videoplatform

logitech swytch

Logitech maakt zijn Rally-systeem eenvoudiger in gebruik met Swytch, een universele USB-kabel waarmee je op eender wel videoplatform kan connecteren vanaf je laptop. Na enkele seconden activeert de vergaderruimte zich en kan je videovergaderen via de Logitech Swytch-kabel.

Met de lancering van Rally vorig jaar wil Logitech de vergaderruimte verder veroveren. Midden 2019 was er Logitech Sync om de ruimtes centraal te beheren. Om het gebruiksgemak te verhogen, is er Logitech Tap om via een aanraakscherm handig vergaderruimtes te bedienen.

Hiermee leek de line-up compleet, maar Logitech voegt vandaag een nieuwe component toe: Swytch. Deze usb-kabel heeft USB-A en USB-C aan boord en laat je toe om vanaf een laptop direct verbinding te maken met de complete Rally-setup van de vergaderruimte. Je hoeft dus niet langer zoeken naar de juiste kabel of het aanraakscherm gebruiken in de ruimte om in te loggen.

Alle videoplatformen

De Logitech Swytch volgt dezelfde logica als het recent gelanceerde ClickShare CX-gamma van Barco: een vergaderruimte compatibel maken met elk videoplatform. Of het gaat om Zoom, Microsoft Teams, Webex Teams, Hangouts Meet, het maakt allemaal niet uit welk platform je gebruikt voor welke call. Enig verschil is dat Barco’s oplossing draadloos werkt via een usb-dongle en compatibel is voor elk type hardware. Logitech Swyft werkt enkel met Rally-hardware en de Logitech MeetUp.

Wat Logitech wel als voordeel heeft vergeleken met ClickShare, is dat via USB-C de laptop tegelijk wordt opgeladen aan 60 watt. Wie de USB-A-aansluiting gebruikt, kan enkel beeld (via DisplayLink) en data doorsturen naar de installatie. Logitech Swytch ondersteunt Windows 10, macOS 10.15 of ouder en Chrome OS 75 of ouder. Minimum vereiste voor USB-A is USB 3.0. Oudere USB-aansluitingen zijn niet compatibel omdat ze niet snel genoeg zijn. Beeldresoluties tot 4K worden ondersteund.

De Swytch-kabel meet 1,5 meter om je laptop ietwat flexibel op te stellen in de ruimte. De kabel klikt magnetisch vast bovenaan het aansluitpunt om de ruimte ordelijk achter te laten. Het complete pakket wordt geleverd met alle benodigde kabels om een MeetUp of Rally aan te sluiten en is beschikbaar later deze maand aan 999 euro incl. btw. Swytch is compatibel met Logitech Sync en kan centraal worden beheerd door de IT-verantwoordelijke voor updates en analytics-doeleinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home