Logitech maakt videobellen minder vermoeiend met PiP-weergave van vergaderruimtes

Logitech RightSight 2

Dankzij de nieuwste software update voor de Logitech Rally Bar en Rally Bar Mini kan je dankzij de RightSight 2-technologie twee beelden in een videostream doorsturen.

Een videoconversatie vanaf je thuiskantoor is persoonlijk omdat je als enige voor de camera zit. Van zodra je in een vergaderruimte stapt met meerdere mensen, wordt alles een pak minder aantrekkelijk gepresenteerd voor de andere virtuele deelnemers. Vaak krijg je een totaaloverzicht van de ruimte, niet de mensen in close-up, of net andersom. Met RightSight 2 wil Logitech daar verandering in brengen.

In de nieuwste software update (CollabOS 1.5) voor Logitech Rally Bar en Rally Bar Mini kan je Speaker View inschakelen. Hiermee wordt een picture-in-picture-beeld (PiP) geactiveerd waarbij je de hele vergaderruimte ziet in een kleine aparte videostream terwijl het primaire beeld op de spreker focust.

De actieve spreker wordt gekaderd met behulp van de primaire camera die meebeweegt en zoomt als er van spreker wordt gewisseld. De 150 graden groothoekcamera legt de ruimte vast en verzekert deelnemers op afstand dat ze alles tijdens de meeting kunnen zien en horen. IT-beheerders hebben de flexibiliteit om te schakelen tussen de nieuwe functie en de oude waarbij er enkel wordt ingezoomd op actieve deelnemers zonder PiP.

Logitech RightSight 2

De innovaties binnen RightSight 2 zijn compatibel met Microsoft Teams Rooms en de Smart Gallery-technologie van Zoom Rooms. IT-beheerders kunnen de software-update gratis installeren via Logitech Sync, het algemeen beheerplatform voor professionele randapparatuur.

IT-beheerders kunnen de functie ook inschakelen via partnerplatformen als Zoom Device Management en Teams Admin Center.

Logitech Sync heeft twee weken geleden een belangrijke update ontvangen. Vanaf nu kan je naast vergaderruimtes ook (thuis)kantoren beheren. De suite ondersteunt voortaan webcams, headsets en docking stations. Hiermee krijgen IT-beheerders een betere controle over de status van de hardware en kunnen software-updates gecontroleerd worden uitgerold.

lees ook

Logitech Rally Bar review: de alleskunner van de vergaderruimte

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home