Laat AI je belangrijke LinkedIn-updates voor je schrijven

Een chatbot helpt je binnenkort met posts creëren op LinkedIn.

LinkedIn introduceert een AI-chatbot om je te helpen met copy schrijven bij je posts met updates.

Het nieuws

Naast vacatures of posts van mensen die net werk zoeken, is het sociale media-platform LinkedIn vooral een medium om professionele mijlpalen en successen op te delen.

Wie dat wil, kan daar binnenkort een AI-chatbot bij gebruiken. Dat kondigde Director of Product, Keren Baruch aan in, jawel, een LinkedIn-post.

Hoe

Je moet zelf nog wel een tekst van minstens dertig woorden voorzien. Daarna neemt AI over. De bot genereert dan een copy die je zelf nog kan aanpassen en misschien wat verpersoonlijken, voor je die deelt met je connecties.

lees ook

Microsoft vreest boete van meer dan 400 miljoen dollar voor LinkedIn

De gebruikers

Het systeem zit nu nog in een testfase en is nog niet beschikbaar voor alle leden op het platform. Of de aankondiging van Baruch deels met AI werd gecreëerd, dat stond niet in de aankondiging.

De reacties onder die post zijn verdeeld. Commentaren gaan van enthousiasme, tot de vrees dat dit de authenticiteit van posts op LinkedIn in het gedrang brengt.

LinkedIn en AI

Enkele maanden geleden lanceerde LinkedIn al de mogelijkheid om kunstmatige intelligentie je profiel en ook vacatures te laten schrijven. Bovendien deelde het platform eerder deze maand nog de resultaten van een wereldwijde bevraging, die uitwees dat driekwart van marketeers meer generatieve AI op LinkedIn wil gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home