Microsoft vreest boete van meer dan 400 miljoen dollar voor LinkedIn

In afwachting van een uitspraak verwacht Microsoft zich aan een boete van ongeveer 425 miljoen dollar van de Ierse databeschermingscommissie.

Microsoft vreest dat het een boete van 425 miljoen dollar zal krijgen van de Ierse databeschermingscommissie. Die onderzoekt praktijken waarbij gerichte advertenties op LinkedIn geplaatst werden op een manier die niet conform is met de Europese wetgeving. LinkedIn is eigendom van Microsoft, dat bijgevolg instaat voor eventuele boetes.

Voorlopige beslissing

Microsoft zou al een voorlopige beslissing onder ogen hebben gekregen. Een publieke beslissing en een finale boete zijn er nog niet, maar het bedrijf gaf aan dat het alvast een reserve inbouwt voor 425 miljoen dollar in het vierde kwartaal van dit jaar.

Europa is van plan om de GDPR strenger en nauwkeuriger te handhaven. Dit onderzoek dateert echter van voor die beslissing. Europese privacy-instanties hebben de laatste jaren al verschillende grote boetes uitgeschreven, waarbij vooral Meta kop van jut was met een recordboete van 1,2 miljard euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home