LinkedIn laat AI je profiel en vacatures opmaken

LinkedIn

LinkedIn springt mee op de GPT-hype. Gebruikers kunnen nu gebruik maken van AI-functies om hun profiel en vacatures kunstmatig te laten schrijven.

LinkedIn is de volgende in de inmiddels lange rij van bedrijven die recent AI-functies gebaseerd op de GPT-modellen van OpenAI introduceerden. In het geval van LinkedIn hoeft dat natuurlijk niet te verbazen: dankzij de miljardeninvesteringen van moederbedrijf Microsoft heeft het zakelijke socialemediaplatform toegang tot de technologie va OpenAI. Daar heeft het handig gebruik van gemaakt om AI-functies voor zowel werknemers als -gevers te lanceren.

lees ook

GPT-4 onder de loep: beelden lezen, talenknobbel en meerdere persoonlijkheden

Stel jezelf voor

Een eerste functie helpt je met het maken van je profiel. Onder het vakje ‘info’ kan je jezelf kort voorstellen aan iedereen die je profiel bekijkt. Vind je niet die ene of twee zinnen die je treffend samenvatten? Generatieve AI zou generatieve AI niet zijn als het dit probleem niet kan oplossen.

Op basis van je ervaring, opleiding, vaardigheden en andere publiek beschikbare info op je profiel kan je LinkedIn nu zelf een introductie laten bedenken. Omdat AI nu eenmaal onvoorspelbare resultaten kan geven, wordt aangeraden de samenvatting te controleren en naar je eigen hand te zetten alvorens je ze publiceert.

linkedin AI
Bron: LinkedIn

Werknemers zoeken

LinkedIn wil ook bedrijven helpen met het vinden van werknemers. Het sociale mediaplatform is een populair medium om vacatures te posten. Dit wordt met de hulp van AI nu eenvoudiger dan ooit. Je geeft de titel van de job en de naam van je bedrijf in en LinkedIn maakt een jobomschrijving voor je vacature. Ook deze kan je nog naar eigen smaak aanpassen alvorens je ze deelt via je bedrijfspagina of persoonlijke account.

Beide functies zijn exclusief beschikbaar voor LinkedIn Premium-leden. Om iedereen te helpen de voordelen van AI te ontdekken voor de eigen carrière en het bedrijf, zal LinkedIn meer dan honderd cursussen gratis aanbieden tot en met 15 juni.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home