Neem vanaf nu deel aan een Google Meet-vergadering vanaf Zoom Rooms

Zoom en Google hebben de krachten gebundeld om gebruikers een zo vlot mogelijke vergaderervaring te geven. Wisselen tussen de twee vergaderplatformen en hardware van beide fabrikanten, is niet langer noodzakelijk.

Google kondigt sterke interoperabiliteit met Zoom aan. Voor gebruikers houdt dit in dat zij een Google Meet-vergadering kunnen volgen vanaf een Zoom Room of net probleemloos aan een Zoom-vergadering deelnemen vanaf Meet-hardware.

Volledig rond op 9 februari

De wens om zaken voor gebruikers te vereenvoudigen, sprak Google in oktober 2022 uit. Toen gaf de zoekgigant al mee dat de wijzigingen eerst naar Logitech en Poly zullen komen. Beide bedrijven hebben systemen voor vergaderruimtes die gericht zijn op één van de oplossingen.

In de aankondiging nu staat te lezen dat alle Google Meet-hardware die momenteel nog ondersteund wordt, de functie ontvangt. De integratie van Zoom op de Meet-hardware zal tegen 9 februari volledig afgerond zijn. Zoom Rooms neemt een voorsprong, alle hardware kan een Meet-vergadering draaien vanaf 26 januari.

Beperkter in functies

Geavanceerde functies uit een Zoom- of Google Meet-vergadering zullen op de hardware van de andere fabrikant echter niet mogelijk zijn. Google verduidelijkt wat nog mogelijk is: “Geplande deelname en deelname via vergadercode worden ondersteund, evenals de mogelijkheid om no-knock deelname (lobby-bypass) in beide richtingen te configureren.”

lees ook

Google en Webex werken samen aan vlot videobelsysteem

Er zijn geen extra kosten verbonden aan de mogelijkheid. De evolutie is dus een goede zaak voor klanten die eenvoudiger aan een vergadering deelnemen. Google heeft dergelijke interoperabiliteit overigens al sinds 2021 met Cisco-toestellen. Concurrent Microsoft Teams nam daar vorig jaar een voorbeeld aan en draait nu ook native op vergaderhardware van Cisco.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home