Google wil dat Meet-hardware beter samenspeelt met Zoom

Poly Studio X70

Om Google Meet een boost te geven, wil Google dat hardware bedoeld voor Meet ook compatibel wordt met Zoom.

Google wil dat zijn Meet-oplossing voor videobellen breder wordt omarmd. Daartoe wil Google hardware-oplossingen voor Meet meer software-agnostisch maken. Concreet kijkt de internetgigant naar Zoom. Dat betekent dat Meet-oplossingen ook Zoom kunnen draaien, maar ook vice versa. Meet voor enterprises draait doorgaans om ChromeOS, maar wordt ook Android-compatibel.

De wijzigingen komen het eerst naar Logitech en Poly. Beide bedrijven hebben systemen voor vergaderruimtes die gericht zijn op één van de oplossingen. Vanaf 2023 zullen de Logitech Rally Bar, de Rally Bar Mini en de hele Poly Studio X line-up native Google Meet en Zoom draaien. Alle ChomeOS-gebaseerde Meet-toestellen worden later dit jaar compatibel met Zoom.

Microsoft en Cisco

De samenwerking doet een beetje denken aan het pact dat Microsoft en Cisco eerder deze maand sloten. Daar kwamen de bedrijven overeen dat Teams zou draaien op hardware gecertifieerd voor Cisco.

De evolutie is een goede zaak voor klanten. Hardware voor vergaderingen werkt voor het grootste deel  onafhankelijk van de vergadersoftware erop. Het is de softwarekeuze en de bijhorende exclusiviteit die een videovergader-oplossing aan Meet, Teams, Zoom of WebEx koppelt. Door hard- en software meer los te trekken, krijgen klanten meer keuze en dat is altijd een goede zaak.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home