Google en Webex werken samen aan vlot videobelsysteem

Logitech Desk 27

Met de deltavariant nog steeds in het land, blijft thuiswerken op de agenda staan. Google Meet en Cisco Webex slaan daarom de handen in mekaar en proberen videobellen voor al hun gebruikers te verbeteren.

Thuiswerken is nog steeds aan de orde voor sommigen onder ons. Google Meet en Cisco Webex willen daarom blijven inzetten op de vlotste videobelervaring. De softwaregigant steunt vanaf nu dan ook de interoperabiliteit met Cisco’s hardware: gebruikers kunnen deelnemen aan een Googlemeeting op een Ciscotoestel en omgekeerd. De samenwerking kan op die manier bedrijven ondersteunen die meerdere platforms hosten of van het ene naar het andere geswitcht zijn.

Coöperatief tijdperk

Het partnerschap kondigt hopelijk een coöperatiever tijdperk aan op de videoconferentiemarkt. Softwareproviders hebben elkaar de voorbije 18 maanden namelijk proberen aftroeven op zoek naar zakelijke klanten. Google Workspace is echter van plan nog meer deals te sluiten met andere providers. Dave Citron, productdirecteur bij Google Meet, geeft aan dat de bedrijven alle gebruikers een vlotte videobelervaring willen bieden. Hij voegt er aan toe dat Cisco en Google ons nog meer zullen verrassen in de toekomst.

Waarom samenwerken?

Cisco probeerde in het verleden de snelle groei van Zoom nog tegen te werken. Het Zoomplatform is tijdens de pandemie echter deel van het interieur geworden en Microsoft kon het niet laten een bod te doen voor overname. Cisco ziet de interoperabiliteit met Google daarom als een manier om bestaande gebruikers te behouden. Google moet helaas de niet zo sterke stijging van het marktaandeel van Google Meet te boven komen.

Desk 27

De zoekgigant lanceerde daarom een alles-in-één toestel ontworpen voor thuiswerk en kleine vergaderzalen op het werk. Het 27 inch-scherm – wat ook wel Desk 27 wordt genoemd – laat je gemakkelijk aan videomeetings deelnemen en doet dienst als tweede scherm voor je laptop. Desk 27 maakt deel uit van de Series One-hardware: toestellen door andere fabrikanten gemaakt – zoals HP en Dell Technologies – met het design en voor de software van Google. De vraag naar hardware stijgt dan ook volgens Citron: klanten hebben tegenwoordig meer nood aan een thuiskantoor.

lees ook

6 tips om beter te videovergaderen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home