Google Meet activeert spatiebalk om mute handig uit te schakelen

Google Meet

Het heeft lang geduurd, maar vanaf begin september kan je eindelijk de spatiebalk gebruiken in Google Meet als een push-to-talk-functie.

Wie vaak Zoom gebruikt, kent ongetwijfeld de sneltoets om snel mute tijdelijk uit te schakelen. Het enige wat je moet doen, is de spatiebalk ingedrukt houden, vergelijkbaar met een push-to-talk-functie. Cisco Webex bezit dezelfde functionaliteit en Microsoft Teams gebruikt de ‘Ctrl + spatiebalk’-sneltoets. Nu vervoegt Google Meet dat rijtje eindelijk door ondersteuning te bieden voor de sneltoets.

Google Meet gebruikt dezelfde sneltoets als Zoom, wat het handig maakt wanneer je beide tools regelmatig gebruikt om te videobellen.

De zoekgigang werkt op dit ogenblik aan een samensmelting van Duo en Google Meet. Vandaag vind je beide applicaties apart én een nieuwe Meet-app die beide combineert. Vanzelfsprekend krijgt de nieuwste app de update om jou die richting uit te duwen. Het is voorlopig nog niet duidelijk of de ‘oude’ Meet-app de functie ontvangt.

Google duwt de handige sneltoets vanaf 8 september naar alle gebruikers. Het kan tot twee weken duren na die datum voor je de functie ontvangt.

Meer updates onderweg

Eerder deze maand kreeg Google Meet een belangrijke update om achtergrondeffecten aangenamer in beeld te brengen. De contouren rond je gezicht worden beter afgelijnd, wat voor minder afleiding zorgt.

Tot slot wordt de Google Assistant voortaan standaard uitgeschakeld wanneer je ‘Hey Google’ zegt in combinatie met Google Meet-hardware. Google heeft ingezien dat dit storend kan zijn tijdens vergaderingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home