Google Meet maakt achtergrondeffecten veel aangenamer

google meet

Extra bonus: de nieuwe update van Google Meet verbruikt 30 procent minder energie van de processor, wat je laptopbatterij ten goede komt.

Google Meet heeft een belangrijke update doorgevoerd waarmee je een betere vervaging van je achtergrond hebt. Wie de functie regelmatig gebruikt, weet dat die niet altijd vlekkeloos werkt en soms rondom zaken wel of niet goed verbergt. Zeker wanneer iemand op de achtergrond voorbij wandelt of wanneer je handbewegingen maakt of zelf beweegt, gaat de filter vaak in de mist.

Met de nieuwe update moeten die problemen grotendeels van de baan zijn. Bij het vervagen van de achtergrond of wanneer je een achtergrondfoto gebruikt, word je nu voortaan scherp afgelijnd binnen de ruimte. Hieronder kan je het verschil voor en na de update duidelijk zien.

Google Meet achtergrond effect

Het is opvallend dat Google de functie sterk heeft verbeterd en tegelijk ook het CPU-verbruik met 30 procent heeft verminderd. Ideaal voor wie op verplaatsing met zijn laptop veel videomeetings heeft.

Google benadrukt dat de verbeterde afscheiding van jezelf voorlopig enkel werkt met een vage achtergrond of bij het aanpassen van slechte lichtomstandigheden. Later dit jaar wordt de functie ook uitgerold naar alle andere effecten.

Google Meet en Duo zitten midden in een belangrijke versmelting naar één app. Duo krijgt nu Meet als naam terwijl Google Meet stelselmatig nieuwe functies van Duo erft. Later volgt een definitieve migratie van Duo naar Google Meet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home