WhatsApp en Messenger interoperabel met apps van derden, mits gebruik van Signal-protocol 

meta

Meta stelt onder druk van het Digital Markets Act WhatsApp en Messenger open voor interoperabiliteit met apps van derden, maar vraagt externe ontwikkelaars om het Signal-protocol toe te passen. 

Meta deelt in een blogbericht meer informatie over hoe het zijn berichten-apps, WhatsApp en Messenger, interoperabel wil maken met berichtendiensten van derden zoals verwacht wordt vanuit het Digital Markets Act (DMA). Eerder communiceerde het bedrijf al over de gevaren van deze nieuwe integraties met betrekking tot spam en oplichting. Meta vraagt bedrijven om een overeenkomst te tekenen, en het Signal-protocol te gebruiken.  

Signal-protocol

Vanuit het DMA dient Meta zijn berichtenapps interoperabel te maken met apps van derden. Een van de grootste struikelblokken van deze interoperabiliteit is veiligheid. Meta wil dat externe ontwikkelaars gebruikmaken van het Signal-protocol, dat het bedrijf reeds toepast bij WhatsApp om berichten end-to-end te versleutelen. End-to-end encryptie (E2EE) zit vervat in Messenger en WhatsApp en Signal zou de “huidige gouden standaard” vertegenwoordigen voor E2EE-chats. Meta zegt dat externe ontwikkelaars de keuze hebben tussen het Signal-protocol of een ander protocol, “als ze kunnen aantonen dat het dezelfde beveiligingsgaranties biedt als Signal.” 

lees ook

WhatsApp binnenkort beschikbaar op chats van derden 

Wanneer derden verbinding maken met WhatsApp of Messenger, zijn zij ook verantwoordelijk voor de hosting ervan. Meta zegt dat hoewel ze met het Signal-protocol een veilige oplossing hebben gebouwd, ze niet kunnen weten wat derden precies doen met verzonden en ontvangen berichten. Hiermee lijkt Meta te zeggen dat de interoperabiliteit van berichten van derden minder veilig zou zijn, om zo gebruikers dicht bij Meta te houden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home