Signal laat gebruikersnaam delen in plaats van telefoonnummer 

De versleutelde berichten-app Signal geeft gebruikers binnenkort de mogelijkheid om via een optionele gebruikersnaam contact op te nemen met andere gebruikers, zonder dat je telefoonnummer gedeeld wordt.  

Signal, de versleutelde berichten-app, rolt binnenkort een nieuwe ondersteuning uit waarbij je een gebruikersnaam kan maken en delen om te verbinden met andere gebruikers. Momenteel is dit enkel mogelijk met je telefoonnummer, maar om veiligheidsredenen geeft Signal gebruikers nu de keuze. Je kan een optionele gebruikersnaam toevoegen waarmee gebruikers met jou kunnen verbinden, zonder dat je je telefoonnummer moet delen. De functie is momenteel enkel in bèta beschikbaar.  

Hoe werkt het?

De gebruikersnamen van Signal zijn anders dan de accountnamen op sociale platformen. Ze dienen niet als login of identificatie van mensen op Signal, maar bieden een snelle manier om contact met je op te nemen zonder dat je je telefoonnummer moet delen. Om je aan te melden dien je nog steeds een telefoonnummer te gebruiken, alleen is deze enkel zichtbaar voor jezelf.

Bron: Signal

Om een gebruikersnaam aan te maken in Signal, ga je naar Instellingen en klik je vervolgens op Profiel. Hier kan je een unieke gebruikersnaam aanmaken en een QR-code of link genereren. Andere gebruikers kunnen via die weg een bericht naar jou sturen. Ook kunnen gebruikers contact met je opnemen door je gebruikersnaam in de nieuwe chatbalk te typen en een bericht te sturen. De gebruikersnaam kan op ieder moment gewijzigd worden, maar andere gebruikers kunnen je vorige naam wel claimen.  

lees ook

Messenger vanaf nu standaard end-to-end versleuteld

Jouw unieke gebruikersnaam is niet zichtbaar op je profielgegevenspagina of in je chats. Andere gebruikers kunnen je dus enkel een bericht sturen met de QR-code, link, of wanneer ze de exacte gebruikersnaam kennen. Pas dan kan er een chat verstuurd worden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home