Meta laat EU-gebruikers eigen diensten ontkoppelen 

Vanaf nu kunnen EU-gebruikers hun Meta-accounts zoals Facebook of Instagram ontkoppelen. Meta voert deze verandering door, overeenstemmend met Google, naar aanleiding van het Digital Markets Act. 

Meta kondigt aan dat EU-gebruikers vanaf nu zelf hun Instagram- en Facebook-accounts en andere Meta-diensten kunnen ontkoppelen in aanloop naar de nieuwe Digital Markets Act (DMA). Eerder deze maand kwam Google met een gelijkaardige aankondiging voor zijn Google-diensten. Net zoals bij Google, zal de ontkoppeling bij Meta invloed hebben op bepaalde diensten zoals Facebook Marketplace en Facebook Gaming. EU-gebruikers ontvangen binnenkort een melding over de ontkoppeling. 

Ontkoppeling eigen diensten

Meta anticipeert op het nieuwe DMA en stelt gebruikers in staat om zelf hun Meta-accounts met elkaar te ontkoppelen. Dit betekent dat EU-gebruikers de Meta-diensten kunnen blijven gebruiken, maar dat hun gegevens niet automatisch worden gedeeld met andere diensten. Meta licht op zijn helppagina toe waarom diensten met elkaar gekoppeld worden. De belangrijkste redenen zijn het targeten van advertenties, het personaliseren van inhoudsaanbevelingen en het delen van berichten. 

lees ook

EU kiest poortwachters: vijf Amerikaanse techreuzen en TikTok krijgen strengere regels opgelegd

Een belangrijke kanttekening bij deze wijziging, is dat de ontkoppeling een invloed zal hebben op Facebook Marketplace en Facebook Gaming. Bepaalde functies zullen hierdoor niet meer werken. Zo zullen kopers en verkopers via e-mail moeten communiceren indien het Facebook-account niet gekoppeld is met Marketplace, of zullen Facebook Gaming fans beperkt zijn tot slechts één speler. 

Google deed het voor

Het verhaal lijkt opvallend hard op dat van Google. Het bedrijf kondigde eerder deze maand aan dat gebruikers hun Google-diensten konden ontkoppelen, wat ook enkele gevolgen inhield voor de functionaliteiten van bepaalde Google-diensten. 

lees ook

Meta houdt been stijf over Messenger en Marketplace

Het DMA zal vanaf 6 maart in werking treden. EU-gebruikers van Meta ontvangen in de komende weken een melding waarin ze op de hoogte worden gesteld van de wijziging.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home