Slack schept met Canvas meer orde in zijn chatclient

Met Canvas maak je gedeelde documenten met tekst en multimedia, waarin bijvoorbeeld alle relevante informatie voor een project op één plek staat.

Slack kondigde Canvas vorig jaar op Dreamforce aan, het jaarlijkse event van Salesforce dat ook eigenaar is van het chatplatform. Bekijk Canvas als een Google Docs-app, maar in de chatclient. Sinds een paar weken kunnen bètatesters met de functie aan de slag. Vanaf vandaag rolt Slack Canvas wereldwijd uit naar alle gebruikers.

Met Canvas wil Slack vooral orde in de chaos scheppen tussen talrijke threads waarin informatie versnipperd zit. Bekijk Canvas als een collectie van media, onderwerpen of bestanden die je in één overzicht kan stoppen. Verwacht geen talrijke opmaakmogelijkheden zoals in Google Docs, Canvas is zeker geen vervanger, maar het biedt wel een duidelijke plaats waar meerdere gebruikers zelfs tezamen kunnen werken.

Linkjes in Canvas verschijnen als mooie kaartjes, YouTube-video’s spelen direct in het document af en alle media die je uploadt, verschijnt mooi in beeld. Je kan bijvoorbeeld een document aanmaken met workflows, onboarding van nieuwe werknemers, bug reports melden en nog veel meer. Enige voorwaarde: je moet als bedrijf intensief Slack gebruiken om een meerwaarde uit Canvas te halen.

Delen en toestemmingen regelen gaat overigens wel gemakkelijker dan bijvoorbeeld in Google Docs. Je kan een Canvas enkel binnen de organisatie delen, niet daarbuiten. Heeft een collega nog geen toegang? Dan kan je die handig toevoegen. Wanneer je een collega vermeldt in zo’n document, dan verschijnt daarnaast automatisch een blauw of grijs bolletje. Kleurt het grijs, dan heeft hij of zij nog geen toegang tot dat Canvas.

Met Canvas wil Slack ervoor zorgen dat pins en bookmarks niet langer de enige manier zijn om belangrijke zaken uit te lichten. Elke gebruiker kan met Canvas aan de slag vanaf vandaag of de komende dagen wanneer de update naar jouw organisatie wordt uitgerold.  

lees ook

Welke plaats heeft Slack binnen Salesforce?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home