WhatsApp Business heeft meer dan 3 miljoen gebruikers

Tijdens een gesprek met investeerders rond Q1 2018 onthulde CEO Mark Zuckerberg dat WhatsApp Business door meer dan drie miljoen mensen actief wordt gebruikt. Het is echter onduidelijk of dat aantal per dag is, per week of per maand.

WhatsApp Business is sinds eind januari beschikbaar in België en Nederland en heeft vooral als bedoeling om bedrijven naar het chatplatform te lokken. Tegelijk concurreert het ook met zijn eigen Facebook Messenger, dat steeds meer bedrijven gebruiken om conversaties te starten of betalingen te voltooien.

Zuckerberg verwacht dat deze platformen in de toekomst bijzonder belangrijk worden. Hij verwacht dat wanneer je iets ziet op een webwinkel, dat je onmiddellijk door een berichtenthread kan doorklikken om met de klantendienst te babbelen of om een transactie te voltooien.

WhatsApp Business gaat behalve met Facebook Messenger de concurrentie aan met Apple Business Chat, allemaal applicaties die rond bedrijven met klanten kunnen worden gebouwd.

Verder laat Facebook nog weten dat 91 procent van zijn advertentie-inkomsten van mobiele toestellen komen, 11,97 miljard dollar aan inkomsten genereerde en 4,98 miljard dollar winst, allemaal in het eerste kwartaal van 2018.

Facebook zal vermoedelijk meer details geven over het platform en de diverse integraties ervan op F8, de jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs die volgende week plaats vindt in San Jose, Californië.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home