VMware breidt VMware Cloud uit om migratie te versnellen

VMware omarmt multicloud tijdens VMworld 2021 en voorziet daarom updates voor VMware Cloud. Daarmee wil het bedrijf nieuwe klanten overtuigen om de sprong te wagen.

Op VMworld 2021 zet VMware sterk in op een multicloud-toekomst. Met zijn Cross-Cloud-services maakt het bedrijf zijn portfolio tot een multicloudplatform, met als fundering VMware Cloud. De multicloud-infrastructuurlaag zelf krijgt bovendien de nodige updates, vooral gericht op een lagere instapdrempel.

VMware claimt dat klanten met VMware Cloud hun enterprise-toepassingen dubbel zo snel en aan de helft van de kost naar de cloud kunnen verhuizen vergeleken met niet nader genoemde alternatieven. Een snelle en scherp geprijsde transformatie naar een multicloud-omgeving staan dus centraal. VMware zet daarom in op vier domeinen.

  • Eerst en vooral is er een nieuw portfolio van managed Kubernetes-diensten om toepassingen te moderniseren op VMware Cloud.
  • Vervolgens integreert VMware capaciteiten die het eenvoudiger en veiliger maken om apps te draaien in de omgeving.
  • Een nieuw initiatief ondersteunt klanten die hun organisaties in een onafhankelijke cloud willen draaien.
  • Tot slot komen er previews die tonen waar VMware Cloud naartoe evolueert.

Applicaties en eenvoud

De eerste pijler neemt de vorm aan van de introductie van VMware Cloud met Tanzu. Die oplossing maakt de modernisering van bestaande toepassingen met Kubernetes volgens VMware sneller, eenvoudiger en minder duur dan bij andere managed Kubernetes-diensten. IT-administrators zullen bovendien containers en virtuele machines via hetzelfde platform kunnen beheren en dat over cloudomgevingen heen. De Tanzu-integratie komt in eerste instantie naar VMware Cloud op AWS, zonder extra prijskaartje.

Wat eenvoud en veiligheid betreft voorziet VMware twee zaken. Langs de kant van de eenvoud laat het bedrijf klanten toe om vSphere-workloads te draaien waar ze maar willen. VMware Cloud draait op de infrastructuur van honderden grote en kleine providers en klanten kunnen flexibel capaciteit aankopen. Verder blijven hun bestaande VMware-licenties gelden.

Veiligheid en onafhankelijkheid

Op het vlak van veiligheid wijst VMware naar de integratie van NSX NDR, secure Workload Access en Elastic Application Security Edge. Cloud Disaster Recovery helpt dan weer bij het herstel van bijvoorbeeld een ransomware-aanval. Carbon Black Cloud Workload, gecombineerd met de NSX Advanced Firexall en Advanced Load Balancer moet klanten van VMware Cloud op AWS tot slot helpen om hun omgeving minder kwetsbaar te maken.

Door zogenaamde ‘Sovereign clouds’ te ondersteunen, wil VMware dan weer tegemoet komen aan lokale regelgeving rond data, beveiliging en privacy. Het initiatief helpt klanten om in zee te gaan met nationale cloudproviders om aan specifieke vereisten te voldoen. VMware werkt in eerste instantie samen met UKCloud, OVHcloud, AUCloud, Datacom, NxtGen, Noovle, Telefonica, TietoEvry, Telmex en ThinkOn.

Toekomstprojecten

Tot slot is er de blik op de toekomst. VMware investeert in drie projecten: Project Capitola, Project Cascade en Project Ensemble. Capitola gaat over software defined geheugen en moet de prijs-prestatieratio voor moderne applicaties interessanter maken. Cascade gaat over een gemeenschappelijk interface voor infrastructuur en containers binnen een Kubernetes-context. Ensemble is tot slot een ééngemaakte cotrolelaag voor VMware Cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home