VMware introduceert VMware Cloud: geconsolideerde omgeving voor hybride-architectuur

VMware wil de hybride cloudarchitectuur van klanten consolideren met één overkoepelend aanbod: VMware Cloud. Dat is een centraal beheerd platform dat zich uitstrekt over on-premises-infrastructuur en de publieke cloud, en flexibiliteit voorziet voor workloads en licenties.

VMware pakt uit met VMware Cloud. Dat is een nieuw gedistribueerd multicloud-platform op maat van hybride IT-omgevingen. Het platform moet organisaties een enkele omgeving bieden waarlangs ze toepassingen kunnen uitrollen over hun hele infrastructuur: van on-premises over edge tot de publieke cloud.

Flexibiliteit over on-prem en cloud

De virtualisatiespecialist richt zich met het nieuwe aanbod op zowel ontwikkelaars als IT-specialisten. Met het platform kunnen organisaties toepassingen bouwen en uitrollen waar ze maar willen. Wie een veelvoud aan infrastructuur consumeert verspreid over eigen datacenters en de cloud, werkt met VMware Cloud toch in één centrale omgeving.

“Met VMware Cloud biedt VMware een as-a-Service-consumptiemodel”, zegt Sophie Decock, Country Manager Benelux bij VMware. “Alles wat een organisatie in een privaat datacenter afneemt, kan ze as-a-Service consumeren. Een verhuis naar de publieke cloud verloopt vervolgens naadloos. Zelfs de bestaande licenties blijven bruikbaar.”

Brede compatibiliteit

De nieuwe dienst is compatibel met alle lokale hardware van VMware Cloud-geverifieerde partners voor on-premises en edge-toepassingen langs de ene kant, en AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, IBM Cloud en Oracle Cloud langs de andere. Bedrijven kunnen via de VMware Cloud-infrastructuur dus apps uitrollen op al die locaties, zonder dat ze daarvoor hun toepassingen opnieuw moeten ontwikkelen. Via VMware Cloud krijgen ontwikkelaars bovendien toegang tot alle relevante native clouddiensten van providers.

VMware Cloud bevat verder drie nieuwe producten:

  • VMware Cloud Universal is een abonnementsmodel waarmee organisatie eenvoudig multi-cloud-infrastructuur en -diensten kunnen afnemen bij VMware.
  • VMware Cloud Console brengt de hele VMware Cloud-infrastructuur samen in één omgeving voor monitoring en beheer, ongeacht de onderliggende complexiteit.
  • VMware App Navigator staat een beetje los van het nieuwe aanbod maar speelt in op de kracht ervan. Deze nieuwe dienst helpt organisaties met de analyse van hun toepassingen met het oog op modernisering en transformatie.

Cloud Universal en Cloud Console

Het Cloud Universal-betaalmodel zorgt voor grote flexibiliteit inzake licenties. De betaalstructuur werkt op basis van credits die organisaties op hun eigen tempo kunnen consumeren waar ze maar willen in hun multicloud-omgeving. Die mogelijkheid is maatwerk voor bedrijven die hun hybride infrastructuur willen behouden en het gebruik willen optimaliseren, zonder dat ze hun eigen handen willen binden met licenties die bijvoorbeeld enkel voor de cloud of enkel on-premises gelden. VMware Cloud Universal is minder veelzeidig dan VMware Cloud zelf, aangezien het enkel met VMware Cloud on AWS en VMware Cloud on Dell EMC werkt.

De Cloud Console voorziet de zichtbaarheid over de VMware Cloud-infrastructuur over on-premises, cloud en de edge. Beheerders gebruiken de tool om beschikbare systeembronnen optimaal in te zetten. Via de console besteed je bovendien de credits van het Cloud Universal-betaalmodel.

VMware Cloud Universal is per direct beschikbaar, net ams de VMware Cloud Console en VMware App Navigator.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home