VMware breidt Tanzu fors uit

vmware

Vorig jaar onthulde VMware zijn nieuwe appsportfolio Tanzu. Nu breidt het bedrijf zijn Tanzu aanbod uit. Tanzu-ondersteuning is vanaf nu beschikbaar op VMware Cloud op AWS, in preview voor Oracle Cloud VMware Solution en Google Cloud VMware Engine. Binnenkort komt Tanzu ook beschikbaar voor Azure VMware Solution. 

Tanzu biedt een pakket aan tools voor het bouwen en beheren van applicaties. Het is het doel van VMware om de “alomtegenwoordige centrale infrastructuur te worden om digitale transformatie mogelijk te maken voor onze klanten”, zoals CEO Pat Gelsinger destijds zei. 

Het allereerste Tanzu-aanbod was Mission Control, wat klanten in staat stelt een enkel controlepunt te hanteren voor het managen van al hun Kubernetesclusters, ongeacht waar ze draaien. Het komende jaar breidt VMware de Tanzu producten uit met technologieën van aanwinsten zoals Bitnami, Heptio, Pivotal en Wavefront. Deze producten worden verpakt in vier edities van Tanzu: Tanzu Basic, Tanzu Standard, Tanzu Advanced en Tanzu Enterprise.

Groei van Kubernetes in de afgelopen 12 maanden

Op dit moment zijn er meer dan 75 onafhankelijke aanbieders die onderdeel zijn van de VMware Tanzu gemeenschap. Chris Wolf (vice president van VMware’s advanced technology group) verklaart dan ook aan ZDNet dat er de laatste 12 maanden veel interesse was voor Tanzu. 

“Het is een geweldige reis voor ons geweest. Sinds de aankondiging een jaar geleden konden we vSphere 7 leveren met Tanzu en dat betekent dat de Kubernetes-API’s ingebakken zitten in het core platform. Dat geldt zowel voor klanten als onze partners.” Zo verklaart Chris Wolf.  “Ik ben erg enthousiast over de groei van Kubernetes en hoe ons Tanzu portfolio blijft evolueren”, vertelt Wolf. “Er is nog veel meer innovatie gaande.”

Nieuwe integraties beschikbaar

Vanaf nu wordt Tanzo ook ondersteund op VMware Cloud on AWS, met preview ondersteuning voor Oracle Cloud VMware Solution en Google Cloud VMware Engine. VMware en Microsoft werken nauw samen om de preview binnenkort beschikbaar te maken. 

“Klanten hebben nu native Kubernetes op een VMware stack. Ze kunnen Kubernetespods en VM’s naast elkaar draaien. Software ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de infrastructuur”, zegt Wolf. De integraties bieden ook kansen voor partners. Het feit dat VMware upstream Kubernetes blootlegt bovenop de stack betekent dat elke externe partij een integratie met VMware kan bouwen. Partners kunnen innovaties bouwen op het platform die ze zelfs kunnen hergebruiken voor concurrenten van VMware.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home