Vertrouwen van IT-professionals in publieke cloud groeit

cloud netwerk

IT-professionals krijgen alsmaar meer vertrouwen in de cloud. Toch lopen steeds meer organisaties ook tegen beperkingen aan. Zo hebben sommige organisaties problemen met toegang tot de cloud en maken IT-professionals zich zorgen om de beveiliging. Dat blijkt uit een recent rapport van Barracuda. 

“Nu organisaties hun infrastructuur radicaal transformeren en steeds meer vertrouwen op de public cloud, lopen ze tegen nieuwe uitdagingen aan rond connectiviteit en security”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda over de bevindingen van het onderzoek. 

Het Cloud networks; Shifting into Hyperdrive rapport van Barracuda laat zien hoe IT-beslissers over de hele wereld denken over de public cloud. Het survey werd uitgevoerd onder 800 executives, team managers en andere profielen die verantwoordelijk zijn voor de cloud infrastructuur van hun organisatie. Respondenten zijn afkomstig uit organisaties van verschillende groottes verspreid over de hele wereld en in verschillende sectoren. 

Cloud wordt populairder, maar brengt ook problemen mee

Ruim driekwart van de respondenten geeft aan meerdere cloudproviders te gebruiken, zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform. Bijna 80% van de organisaties heeft een netwerk op basis van Azure uitgerold. 

Hoewel de respondenten veelal positief waren over het gebruik van de cloud, liepen ze wel tegen de nodige problemen aan. Ruim de helft (56%) van de respondenten vertelt wel eens te worstelen met de ‘always-on’ toegang tot cloud applicaties voor hun organisatie. Bijna 70% ervaart vertragingen en prestatieproblemen bij SaaS-taken, zoals Office 365.

Voor toegang tot het netwerk van de organisatie maakt ruim 70% van de ondervraagde IT-professionals gebruik van traditionele methoden, zoals MPLS. De kosten hiervoor nemen echter sterk toe, vindt 60% van de deelnemers. Dat komt vooral door seizoensgebonden pieken in de workloads. 

Om de cloudconnectiviteit te verbeteren, is 70% van de respondenten het komende jaar van plan om een SD-WAN oplossing te implementeren. Bijna 60% van de respondenten geeft aan dat hun organisatie nog terughoudend is over het gebruik van SD-WAN. Ze denken dat het complex en kostbaar is. Daarnaast maken veel respondenten (70%) zich zorgen omtrent de beveiliging van hun SD-WAN oplossing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home