AWS en Microsoft groeien het sterkst in rush naar cloud door COVID-19

SaaS en cloud

multi-cloud

In een onderzoek blijkt dat 49 procent van de bedrijven in 2021 hogere IT-uitgaven verwachten dan in 2020. Meer dan de helft van de organisaties benadrukt dat COVID-19 verantwoordelijk is voor de hogere uitgaven.

Volgens het State of Tech Spend Report van Flexera zullen 49 procent van de bedrijven hun IT-budget verhogen in 2021, terwijl 19 procent status quo blijft. Door de COVID-19-pandemie focussen heel wat bedrijven op cloud-oplossingen. Volgens het rapport heeft dit een effect op on-premises software, dat met 36 procent achteruit gaat.

Wanneer we naar alle clouduitgaven kijken, is dit goed voor ongeveer 30 procent van het gemiddelde IT-budget binnen bedrijven. Dit is een lichte stijging vergeleken met 2020 waar het 25 procent was. De grootste groeiers door COVID-19 zijn SaaS, public cloud, desktops/laptops, netwerk en opslag. Private cloud kent maar een lichte groei, terwijl on-premises software, servers en datacenters in het rood duiken.

lees ook

De cloud, maar dan lokaal: hoe maken providers hun diensten gedistribueerd beschikbaar?

IBM en Oracle raken achterop

Microsoft en AWS zijn de grote winnaars binnen de IT-budgetten. 61 procent verwacht om meer uit te geven aan Microsoft Azure in 2021 en 57 procent in andere Microsoft SaaS-producten. AWS komt als tweede uit de bus met 54 procent die meer willen uitgeven. IBM en Oracle zijn kind van de rekening waarbij respectievelijk 23 procent en 25 procent minder IT-budget spenderen vergeleken met 2020.

Verder bevestigt het rapport dat de belangrijkste initiatieven voor 2020 opnieuw gelden voor 2021: digitale transformatie, cybersecurity en cloud. Bedrijven alloceren 64 procent van hun IT-budget om de zaken draaiende te houden en reserveren 36 procent voor groei en innovatie. Gemiddeld is het IT-budget goed voor 7,5 procent van de totale omzet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home