Test Windows 11 nu ook op Azure Virtual Desktop

Windows 11

De previewversie van Windows 11 is nu in drie smaken beschikbaar en ondersteunt multi-session om meerdere gebruikers tegelijk toegang te bieden.

Azure Virtual Desktop is een cloud VDI-platform om desktops en apps in de cloud te draaien binnen een volledige Windows-ervaring. Vandaag wordt het gebruikt om Windows 10, Windows 7 en Windows Server virtueel te draaien. Voortaan mag je ook Windows 11 aan het lijstje toevoegen, de previewversie althans. Volgens de blog kan je vandaag in de Azure Marketplace drie Windows 11-images downloaden:

  • Windows 11 Enterprise (Preview) 
  • Windows 11 Enterprise multi-session (Preview) 
  • Windows 11 Enterprise multi-session + Microsoft 365 Apps (Preview) 

De versies met multi-session biedt meerdere gebruikers tegelijk toegang tot een Windows 11-instance. Je kan ook de previewversie van Trusted Launch gebruiken om TPM 2.0 en secure boot te activeren als deel van de VM-configuratie. Hiermee kan je volledig gebruik maken van de veiligheidsopties binnen Windows 11.

lees ook

Het wat en waarom van virtualisatie

De ervaring binnen Azure Virtual Desktop is identiek aan de lokale pc-ervaring. Bepaalde high-end grafische effecten zoals transparantie, animaties en afgeronde hoeken vereisen wel een Azure VM met de juiste GPU-ondersteuning.

Azure Marketplace

Zin om met Windows 11 aan te slag te gaan binnen Azure Virtual Desktop? Navigeer naar de Azure Marketplace en voeg het aanbod toe aan je tenant. Maak een VM aan en maak een image door deze stappen te volgen. Volg daarna deze instellingen om een host pool aan te maken. Nu heb je een image om Windows 11 te draaien.

Wie een manuele registratie wil, navigeert opnieuw naar dezelfde Azure Marketplace en maak daar een VM met een Windows 11-image als bron. Navigeer naar Azure Virtual Desktop en maak een host pool zonder een VM toe te voegen. Genereer een registratiesleutel en voeg een VM toe met een manueel registratieproces via deze methode.

Het officiële Windows 11 ISO-installatiebestand is overigens sinds vorige week beschikbaar om op een lokale pc te installeren. Klik hier om de bèta van het nieuwe besturingssysteem op een reserve-pc te installeren om te testen. Wie Windows 11 liever op zijn vaste pc in een VM wil installeren om het nieuwe OS te proeven, kan onze gids volgen om Windows 11 in Windows 10 met Hyper-V te gebruiken.

We hebben Windows 11 helemaal uitgelicht tot in de kleinste details. Klik hier voor onze uitgebreide gids.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home