Oracle lanceert Java 16 en voegt 17 verbeteringen toe

java

Oracle kondigt aan dat Java Development Kit 16 vanaf nu algemeen beschikbaar is. De nieuwe uitgave bevat 17 verbeteringen die bedoeld zijn om developers te helpen efficiënter te werken. 

In het verleden bracht Oracle om de paar jaar een enorme Java update uit. Zo werden bij de laatste ‘grote’ Java update (Java Development Kit 9) nog 90 nieuwe verbeteringen doorgevoerd. 

Sinds de lancering van Java 10 pakt het Oracle het anders aan en komt er elk half jaar een wat kleinere update uit. De nieuwe uitgave komt met 17 verbeteringen, wat in lijn ligt met de andere uitgaves van Java 11 tot Java 16, die elk 16 of 17 verbeteringen bevatten. 

Verbeteringen en nieuwe functies in Java Development Kit 16

Een van de verbeteringen in de Java Development Kit 16 uitgave is een nieuwe tool om self-contained Java applicaties te verpakken. Ook komt de update met een verbeterd geheugen pakket voor betere prestaties, extra preview functies en verbeteringen gericht op het aanpakken van toekomstig incompatibele code. 

Andere verbeteringen in binnen Java 16 zijn nieuwe poorten voor Java Developer Kit naar Alpine Linux en andere Linux distributies en een verbeterd netwerk voor een hogere productiviteit. Verder ondersteunt Java 16 alle functies van UNIX-domein sockets, zijn de Pattern Matching en Records functie verbeterd en zijn er verbeteringen in de taal. 

Waarom regelmatige updates zo goed werken

“De kracht van de zesmaandelijkse cadans is volledig zichtbaar in de nieuwste uitgaven”, zegt Georges Saab, vice president van de Java Platform Group binnen Oracle. 

“Pattern Matching en Records werden een jaar geleden geïntroduceerd als onderdeel van Java Developer Kit 14. Inmiddels hebben ze meerdere rondes community feedback gehad gebaseerd op applicaties in de praktijk. Dit proces gaf Java developers de kans om met de functies te experimenteren voordat ze af waren. Ook kon belangrijke feedback meteen doorgevoerd worden.. Hierdoor zijn het twee stevige functies geworden die voldoen aan de behoeften van de community”, legt Georges Saab uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home