Snowflake belooft Microsoft een grotere zak geld voor Azure in ruil voor AI-samenwerking

Microsoft Azure

Snowflake belooft dat het meer centen in de Azure-spaarpot zal steken. In ruil daarvoor gaan Microsoft en de dataspecialist nauwer samenwerken.

Snowflake belooft dat het meer geld gaat uitgeven aan Microsoft Azure. Dat hoort Redmond graag, en vormt een belangrijke pijler in een verdiepte samenwerking tussen de twee bedrijven. Snowflake en Microsoft hangen die samenwerking aan de grote klok in de aanloop naar de Snowflake Summit in Las Vegas.

Snowflake en Microsoft gaan hun inspanningen op elkaar afstemmen op het vlak van AI-integraties, low code en no code, data governance en meer. Dat neemt de vorm aan van gezamenlijke go-to-market-strategieën. Het is de bedoeling dat de twee partijen zo een aanbod uitwerken op maat van klanten die op de AI-trein willen springen.

Allemaal vrienden

De samenwerking is een mooi voorbeeld van de complexe relatie tussen hyperscaler en SaaS-specialist. Microsoft heeft zelf tal van data-oplossingen die het aan de man wil brengen, maar Snowflake draait voor een stuk op het Azure-platform. Snowflake-klanten kunnen zo via de samenwerking ook onrechtstreekse Azure-klanten worden. Hoe nauwer de samenwerking, hoe groter die kans.

Snowflake kondigt op de conferentie ook al een samenwerking met Nvidia aan, opnieuw rond AI. Het bedrijf zet op de Summit ook eigen AI-integraties in de verf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home