Train AI-modellen op basis van data in Snowflake met Nvidia

Snowflake en Nvidia gaan samen in zee. De samenwerking laat klanten met data in Snowflake toe om op basis daarvan complexe generatieve AI-modellen te trainen.

Snowflake en Nvidia gaan samenwerken zodat klanten data in Snowflake eenvoudig kunnen gebruiken om complexe generatieve AI-modellen te trainen. Dat kondigen de twee bedrijven aan tijdens de Snowflake Summit in Las Vegas. “Onze twee bedrijven zijn volledig complementair”, zegt CEO Frank Slootman van Snowflake daarover op het podium. “We zijn liefhebbers en geen vechters”, voegt Nvidia’s CEO Jensen Huang toe. “We brengen ’s werelds beste compute engine naar de meest waardevolle data ter wereld.”

Data cloud

De samenwerking is van groot belang. Snowflake positioneert zichzelf als de ‘Data Cloud’, en zorgt ervoor dat gebruikers gestructureerde en ongestructureerde data kunnen beheren, gebruiken en zelfs delen zonder dat die ooit gekopieerd moet worden. Dat Zero Copy-beleid zorgt ervoor dat organisaties de volledige controle behouden over al hun data, en beleidsregels netjes van kracht blijven.

lees ook

Nvidia schopt chatbots een geweten met NeMo Guardrails

De aanpak impliceert wel dat Snowflake z’n cloud compatibel moet maken met belangrijke nieuwe datagerelateerde mogelijkheden. Daarin kadert deze nieuwe samenwerking met Nvidia. Die laat klanten toe om de data in hun Snowflake-accounts te gebruiken om generatieve AI-modellen te trainen met het Nvidia NeMo-platform.

Drie ingrediënten

Dat impliceert dat Snowflake ook GPU-rekenkracht van Nvidia beschikbaar maakt binnen het Snowflake-platform. “De samenwerking met Nvidia die ons toegang geeft tot de GPU’s is daarom zo belangrijk”, zegt Benoit Dageville, mede-oprichter van Snowflake.

Huang verduidelijkt het belang. “AI is de grootste innovatie in de computerwereld die we ooit hebben gezien. De grote revolutie is data plus AI plus rekenkracht. Die drie ingrediënten vormen een app die kennis naar boven brengt. Onze samenwerking brengt ze alle drie samen.”

Complementaire partners

Nvidia en Snowflake zijn in dit geval erg complementair. Een belangrijke uitdaging voor AI is de training van modellen op bedrijfsdata die soms gevoelig is en al zeker niet publiek mag zijn. Nvidia van zijn kant verdient extra kaas voor de boterhammen wanneer meer bedrijven modellen trainen, aangezien dat binnen frameworks en vooral op hardware van de fabrikant gebeurt. “Eigenlijk moet je overal workloads op Nvidia kunnen draaien”, grapt Huang.

Al die relevante data zitten dan weer in het Snowflake-platform. Dat platform laat klanten al toe om apps te bouwen met hun data en zelfs die van andere bedrijven, via implementaties waarbij de data steeds veilig eigendom blijven van de originele partij en er geen gevaar is voor lekken. Binnen die context maakt de tandem Nvidia-Snowflake het nu mogelijk om geavanceerde modellen te trainen op gevoelige data, zonder dat die data plots gekopieerd dienen te worden naar een externe locatie met alle gevolgen van dien. “Iedereen gaat AI gebruiken”, besluit Huang. “En Frank en ik gaan iedereen helpen om ze te gebruiken.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home