Siemens gaat AI en ML via Google Cloud integreren in eigen oplossingen

Google Cloud

Siemens gaat in zee met Google Cloud voor de integratie van moderne automatiseringsoplossingen. Zo wil de fabrikant AI naar de fabrieksvloer brengen.

Google Cloud gaat Siemens ondersteunen bij de ontwikkeling en uitrol van nieuwe slimme automatiseringsoplossingen. Siemens wil dat klanten data inzetten om productieprocessen te optimaliseren en automatiseren. Daarbij stoot het bedrijf tegen technologische hindernissen aan. Fabrieksomgevingen van klanten zijn vaak verouderd met verschillende systemen die niet op elkaar zijn afgestemd, en legacy software die innovatie bemoeilijk. De uitrol van AI-technologie wordt belemmerd door die realiteit.

AI en machine learning

Samen met Google Cloud wil Siemens nu AI en machine learning op een snellere en efficiëntere manier naar fabrieken brengen. Het bedrijf zal zijn Digital Industries Factory Automation-portfolio combineren met de capaciteiten van Google. De integratie van technologie in het OT-netwerk van fabrieken is volgens Siemens een complexe en gespecialiseerde taak. De combinatie van de oplossingen ter plekke met Google Cloud met de integratie van moderne automatiseringscapaciteiten vereenvoudigen.

Machine learning en AI kunnen de efficiëntie van maakbedrijven een flinke boost geven, als de integratie lukt. De technologie opent de deur naar onder andere predictive maintenance, waarbij data waarschuwen voor aankomende problemen voor er effectief iets misloopt. Google is niet de enige die zijn cloudcapaciteiten voor AI wil inzetten. Alle cloudreuzen zijn ermee bezig. AWS rolde pas nog nieuwe producten uit gericht op de markt.

Siemens van zijn kant schrikt er niet voor terug om samenwerkingen aan te gaan met gevestigde IT-specialisten. Het bedrijf gaat onder andere in zee met Fortinet voor de beveiliging van OT-omgevingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home