Amazon lanceert Lookout for Equipment: voorspellende onderhoudsdienst voor machines

amazon

Een nieuwe dienst van Amazon Web Services gebruikt machine learning om te helpen bij het inplannen van onderhoudsbeurten. De dienst, genaamd Amazon Lookout for Equipment, is vanaf nu algemeen beschikbaar in de VS, Europa en Azië. 

Amazon Lookout for Equipment verzamelt data via sensoren die geïnstalleerd zijn op productieapparatuur. Vervolgens analyseert de dienst de verzamelde data om te detecteren of de machine binnenkort een storing krijg. Ook geeft de dienst het aan als een machine niet meer voor de volle 100 procent presteert. 

Het is mogelijk om Amazon Lookout for Equipment te gebruiken als voorspellend onderhoudssysteem voor een enkele fabriek, maar de dienst is ook in te zetten voor meerdere productiefaciliteiten. 

Hoe werkt Amazon Lookout for Equipment?

Sensordata zoals druk, stroomsnelheden, temperatuur en kracht worden geüpload naar Amazon Simple Storage Services. De relevante informatie wordt toegevoegd aan Lookout for Equipment.

Met machine learning analyseert Lookout for Equipment de beschikbare data om patronen op te sporen die op een mogelijk probleem wijzen. Wanneer de dienst iets verdachts detecteert, geeft ze een uitgebreide waarschuwing. Ingenieurs kunnen die gebruiken om potentiële problemen op te lossen voordat ze echt grote gevolgen hebben.

In elke waarschuwing die de dienst geeft, staat uitgebreid welke sensoren het probleem hebben gedetecteerd. Ook geeft de waarschuwing aan hoe groot de verwachte impact van het probleem is. Wanneer Lookout for Equipment bijvoorbeeld een probleem met een pomp achterhaalt die 50 sensoren heeft, laat de dienst zien welke sensor een probleem heeft gedetecteerd. Zo weten engineers precies waar ze moeten kijken om het euvel te verhelpen. 

‘Fabrieken hebben niet de expertise in huis om data te analyseren’

Volgens AWS Vice President of Machine Learning Swami Sivasubramanian hebben veel fabrieken al geïnvesteerd in fysieke sensoren en andere apparatuur om de prestaties te verbeteren. Vaak hebben deze fabrieken echter niet de expertise en middelen in huis om de data van deze systemen te analyseren. 

Naast Amazon Lookout for Equipment, lanceerde Amazon de laatste tijd nog meer vergelijkbare diensten. Zo kwam het bedrijf eerder dit jaar met Amazon Lookout for Vision, wat machine learning algoritmes gebruikt om defecten of afwijkingen op te sporen in visuele representaties. Vorige maand kwam het bedrijf met Amazon Lookout for Metrics: een tool om plotselinge veranderingen in bijvoorbeeld klantgedrag te detecteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home