SAP pakt arbeidstekort op Belgische IT-markt aan met ‘1.000 SAP-jobs’

SAP

De Belgische arbeidsmarkt telt momenteel meer dan 5.000 vacatures voor mensen met een SAP-opleiding. De softwarespecialist engageert zich om tegen het einde van 2021 zeker een vijfde van die jobs in te vullen.

Daartoe lanceert het bedrijf vandaag de campagne “1.000 SAP-jobs”. Samen met partners en tewerkstellingsdiensten VDAB, Forem en Actiris wil SAP meer mensen motiveren en opleiden tot SAP-expert. Ook de Hogeschool PXL, Universtiteit van Luik en de Arteveldehogeschool werken mee.

“Mensen die op zoek zijn naar een job, mensen die een nieuwe uitdaging zoeken, willen we oproepen om een SAP-opleiding te volgen”, zegt Alain Georgy, Managing Director bij SAP België en Luxemburg. “Bedrijven zijn op zoek naar mensen met dat soort profielen en de vraag zal alleen maar toenemen.”

SAP meent dat veel bedrijven 2025 als deadline stellen voor een nieuw platform en datamodel. De implementatie van die systemen vraagt evenwel specifieke expertise. IT-profielen zoals SAP-consultants worden daarom steeds meer gegeerd.

5.000 vacatures

Het gaat dan niet noodzakelijk om technische profielen, merkt de SAP-directeur op. Iedereen met een diploma hoger onderwijs, kort of lang type, en de juiste motivatie kan aan de opleiding beginnen. SAP hoopt zelfs om meer atypische profielen warm te maken voor een job als SAP-consultant.

Er zijn vandaag al meer dan 5.000 vacatures voor mensen met een SAP-opleiding. De softwaregigant wil daar tegen het einde van 2021 zeker duizend jobs van kunnen invullen. Dat lijkt een druppel op een hete plaat, maar Georgy benadrukt dat niets doen ook geen optie is. Er is een nijpend tekort dat alleen maar wal toenemen.

“Het unieke van deze campagne is dat we de motivatie van mensen ook meteen kunnen ondersteunen met een lijst van SAP-vacatures”, vertelt Georgy. Voor ze nog maar starten met hun opleiding, kunnen geïnteresseerden al zien bij welke bedrijven ze aan de slag kunnen.

Gegarandeerde tewerkstelling

Een opleiding duurt gemiddeld vier maanden en leert deelnemers onder meer hoe ze software moeten configureren en processen implementeren.  Achteraf krijgen deelnemers een certificaat overhandigd dat in de bedrijfswereld wordt gelijkgesteld aan één jaar werkervaring.

De opleiding is gratis voor werkzoekenden via de tewerkstellingsdiensten en wordt ook door de eerder vermelde scholen als optie in het studiepakket aangeboden. Zowel SAP als de partnerbedrijven dragen bij aan de financiering.

Volgens de SAP-directeur is tewerkstelling aan het einde van de rit gegarandeerd.”98 procent van de mensen die de opleiding volgt, heeft binnen de maand na het verkrijgen van het SAP-certificaat een contract op zak.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home