SAP Leonardo IoT moet industriële IoT een boost geven

IoT industrie

SAP heeft tijdens de Mobile World Congress (MWC) in Barcelona ‘SAP Leonardo Internet of Things (IoT)’ aangekondigd. De bedrijfssoftwareleverancier omschrijft de nieuwe oplossing als een allesomvattende technologie, die digitale transformatie genereert en stimuleert voor Industrial IoT en Industry 4.0.

De focus van ‘Leonardo IoT’ richt zich volgens SAP op de industriële IoT. Het biedt gebruikers de mogelijkheid inzichten te vergaren uit machines, producten, toeleveringsketens, consumenten en partners. Door een samenwerking met Microsoft is het mogelijk om Microsoft Azure IoT Hub te gebruiken als connectiviteits- en apparaatbeheerlaag voor IoT-telemetriegegevens, die vervolgens worden doorgestuurd naar SAP Leonardo IoT.

Drie paden naar innovatie

SAP zegt dat Leonardo IoT gebruikers ‘drie paden naar innovatie’ biedt. De eerste mogelijkheid die geboden wordt, is het combineren van IoT- en bedrijfsprocesgegevens, zoals S / 4HANA, de C / 4HANA-suite, SuccessFactors-oplossingen, Ariba-oplossingen en Digital Supply Chain-aanbiedingen. Verder zou Leonarde IoT het bouwen van nieuwe intelligentie IoT-oplossingen mogelijk maken, door bestaande SAP IoT-applicaties te voorzien van een upgrade. Daarnaast biedt een cloud-to-cloud-interoperabiliteit van SAP Leonardo IoT met Microsoft Azure IoT Hub gebruikers een keuze op het gebied van connectiviteit en apparaatbeheer. “SAP is toegewijd aan een sterk ecosysteem voor IoT en begrijpt de waarde die zijn partners kunnen bieden aan gezamenlijke klanten”, aldus het bedrijf in een verklaring”, aldus SAP.

Verder zou de nieuwe oplossing Edge-klanten de mogelijkheid bieden om ondersteuning voor hun bedrijfsprocessen lokaal uit te breiden, bovenop Microsoft Azure IoT Edge runtime. Bovendien beweert de softwareleverancier dat essentiële bedrijfsfunctie (EBF) modules op basis van SAP Leonardo IoT Edge staan gepland om te worden uitgevoerd in containers op Microsoft Azure IoT Edge. SAP liet tijdens het MWC weten, dat het van plan is dezelfde interoperabiliteit in de toekomst ook met andere partners wil aanbieden.

SAP Leonardo IoT Discovery

https://www.youtube.com/watch?v=U2pG8U8SoXg

 

Belgische arbeidsmarkt

Begin van deze maand lanceerde SAP de campagne de ‘1.000 SAP-jobs‘. Alleen al de Belgische arbeidsmarkt telt momenteel meer dan 5.000 vacatures voor mensen met een SAP-opleiding. De softwarespecialist engageert zich om tegen het einde van 2021 zeker een vijfde van die jobs in te vullen. Samen met partners en tewerkstellingsdiensten VDAB, Forem en Actiris wil SAP meer mensen motiveren en opleiden tot SAP-expert. Ook de Hogeschool PXL, Universtiteit van Luik en de Arteveldehogeschool werken mee. Het gaat dan niet noodzakelijk om technische profielen, merkt Alain Georgy, Managing Director bij SAP België en Luxemburg op. Iedereen met een diploma hoger onderwijs, kort of lang type, en de juiste motivatie kan aan de opleiding beginnen. SAP hoopt zelfs om meer atypische profielen warm te maken voor een job als SAP-consultant.

Lees ook: Internet of Things in België: hoe ziet het netwerklandschap eruit?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home