Red Hat Ansible-automatisering beschikbaar in Microsoft Azure en versie 2.2 in preview

Het Ansible Automation Platform wordt op korte termijn wereldwijd beschikbaar in Microsoft Azure. Tegelijk kondigt Red Hat aan dat versie 2.2 van het platform in preview beschikbaar is.

Red Hat maakt op zijn eigen conferentie bekend dat het Ansible Automation Platform in korte tijd wereldwijd beschikbaar zal zijn. Het platform was sinds het einde van 2021 in preview op aanvraag al uit te proberen in de cloud van Microsoft.

Ansible in Azure maakt het voor IT-organisaties mogelijk om te automatiseren en te schalen in de cloud. Iedere applicatie kan daardoor overal geleverd worden zonder overhead.

lees ook

Red Hat brengt Ansible Automation Platform naar Microsoft Azure

Cloudadoptie vereenvoudigen

Omar Khan, general manager Azure Infrastructure bij Microsoft, onderstreept waarom de integratie belangrijk is voor Azure-klanten: “Onze samenwerking met Red Hat helpt ons de digitale transformatie van onze klanten te versnellen door het pad naar cloudadoptie te vereenvoudigen.”

“Veel van onze enterprise klanten hebben een hybride cloudstrategie en zijn op zoek naar flexibiliteit en consistentie om applicaties naadloos in te zetten, uit te voeren en te schalen over Azure en hybride cloudomgevingen. Met aanbiedingen zoals het nieuwe Red Hat Ansible Automation Platform op Azure, kunnen operations teams talloze processen automatiseren die moeten worden uitgevoerd met en naast de levering van applicaties.”

Automation Platform 2(.2)

De tweede versie van de tool krijgt bovendien opnieuw een update. Versie twee voegde al opzichzelfstaande automatiseringsmogelijkheden toe zodat automatisering kon worden doorgevoerd in alle IT-omgevingen.

Versie 2.2 zorgen ervoor dat het platform nog beter inspeelt op Azure. Gebruikers kunnen voortaan contentbronnen combineren van Red Hat Ansible Certified Content Collections en van de online Ansible-community.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home