Groeiende cloudmarkt bezorgt Microsoft gunstige omzetcijfers

microsoft

Microsoft sluit derde kwartaal af met omzetcijfers die de vooropgestelde doelen overtreffen. De cloudomzet nam op een jaar tijd met 32 procent toe.

De omzetcijfers van Microsoft van het derde kwartaal werden gepubliceerd. Het omzetcijfer van alle producten samen kwam neer op 49,36 miljard dollar, 18 procent meer dan een jaar eerder. Voorspeld werd dat het bedrijf een omzet van 49 miljard zou behalen, deze voorspelling werd dus overtroffen.

Groeiende cloud

De moeite waard waren de stijgende omzetcijfers van de cloudcomponent van het bedrijf. Deze component bracht 23,4 miljard dollar omzet op, een stijging van 32 procent vergeleken met een jaar eerder.

De omzet van Intelligent Cloud groeide met 26 procent, de omzet uit serverproducten en cloudservices steeg met 32 procent en bij andere services lag de omzetgroei zelfs op 49 procent.

lees ook

Microsoft Azure overtreft adoptiegraad van Amazon AWS in enterprise-markt

Voor het volgende kwartaal verwacht het bedrijf wel dat de groei zal vertragen. Enkel bij de Intelligent Cloud-afdeling wordt een groei verwacht, naar een bedrag tussen de 21.1 miljard dollar en de 21.35 miljard dollar. Dat is een stevige voorspelling aangezien het omzetcijfer momenteel op 19.1 miljard dollar ligt.

Prijsverhoging Office 365

De eerste prijsverhoging van de Office 365-producten zouden de cijfers eveneens de hoogte in hebben geduwd. Een omzetstijging van 20 procent bracht de prijsverhoging teweeg.

De totale winst van het bedrijf bedraag 16,73 miljard dollar, wat neerkomt op 2,22 dollar per aandeel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home