Red Hat brengt Ansible Automation Platform naar Microsoft Azure

red hat

Microsoft Azure-klanten kunnen het Ansible-platform van Red Hat voortaan gebruiken om hun hybride omgevingen te automatiseren.

Red Hat maakt zijn Ansible Automation Platform beschikbaar op Microsoft Azure. Ansible is een tool die sinds 2015 deel uitmaakt van het Red hat-portfolio. De tool benadert infrastructuur als code en maakt zo automatisering van tal van taken binnen hybride IT-omgevingen mogelijk. De integratie van Ansible met Azure geeft klanten de optie om ook binnen Microsofts cloudomgeving op de automatiseringen te vertrouwen.

Concreet ontfermt Ansible zich onder andere over de provisionering, de uitrol en het beheer van infrastructuur in tal van omgevingen. De tool neemt complex werk uit handen van beheerders, die zich zo op andere zaken kunnen focussen. Ansible zelf is een opensource-project, dat Red Hat aanbiedt in een kader van enterprise-ondersteuning.

Beheerde toepassing

Ansible voor Azure komt beschikbaar als een beheerde applicatie. Dat impliceert dat gebruikers zich niet hoeven bezig te houden met de configuratie van Ansible zelf. De on-premises versies van de tool konden eerder al overweg met systeembronnen uit de cloud.

Ansible is per direct beschikbaar als preview via de Azure Marketplace. Organisaties die interesse hebben, moeten wel toegang aanvragen. Red Hat plant Ansible in de toekomst op een gelijkaardige manier naar andere cloudproviders te brengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home