Oracle lanceert nieuw opensource containerplatform: Verrazzano

oracle

Oracle kondigt een nieuw platform aan: Oracle Verrazzano. Het opensource-platform biedt een one-stop-shop voor containerbeveiliging. Oracle Verrazzano wordt beschikbaar via een abonnement. De broncode ervan is te vinden op GitHub. 

Verrazzano is te gebruiken als compleet DevOps platform voor het moderniseren van applicaties, verenigen van geautomatiseerd applicatiebeheer en cross-cloud consistentie voor multicloud-toepassingen. 

Nu steeds meer industrieën hun overstap maken naar de cloud, is er een enorme behoefte aan oplossingen die het mogelijk maken om cloud-native technologieën te integreren, bestaande applicaties te moderniseren en ze te draaien op een locatie die het bedrijf zelf uitkiest. Met Verrazzano wil Oracle bedrijven deze behoefte vervullen. 

Applicaties draaien op elke denkbare locatie

Met Verrazzano wil Oracle een framework bieden van de beste gecureerde tools en applicaties die de overstap naar de cloud naadloos maken voor bedrijven van elk formaat. Het softwarepakket van Verrazzano is nauwkeurig samengesteld en bevat zowel door Oracle geschreven opensource middelen als externe opensource-diensten. Alle diensten zijn met elkaar geïntegreerd, zodat ze samen één pakket vormen. 

Bedrijven kunnen dankzij Verrazzano hun bekende opensource-technologieën gebruiken en gebruik blijven maken van de investeringen die ze hebben gedaan voor hun bestaande applicaties. Tegelijkertijd maakt het platform de overstap naar moderne ontwikkelarchitecturen voor applicaties gemakkelijker. 

Dankzij Verrazzano kunnen applicaties blijven draaien op de locatie die het beste uitkomt voor het bedrijf. Hiermee neemt het platform een van de grootste uitdagingen die gepaard gaan met de overstap naar de cloud weg. Applicaties kunnen on-premises blijven draaien, maar ook in de Oracle Cloud Infrastructuur, op een andere publieke cloud, een private cloud of zelfs een hybride multicloud. 

Wat kun je precies met Verrazzano?

Dankzij Oracle Verrazzano kunnen ontwikkelaars hun productiviteit verbeteren en innovatie versnellen door containermanagementtechnologieën en de principes achter DevOps en cloud-native applicaties toe te passen. Ontwikkelaars kunnen hun bestaande applicaties moderniseren zonder dat ze deze compleet moeten herzien. Ook profiteren ontwikkelaars van de voordelen van de cloud, zonder dat ze al hun applicaties direct moeten overzetten. 

Het is geen geheim dat Oracle dat doet om te zorgen dat zoveel mogelijk klanten overstappen naar de cloud. Zo maakte het bedrijf eerder al bekend grote kortingen te gaan geven. Met Verrazzano wil Oracle de stap naar de cloud nog laagdrempeliger maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home