Oracle kondigt Cloud Lift aan voor eenvoudige cloudmigratie

oracle plane

Oracle lanceert een nieuwe migratiedienst voor zijn Oracle Cloud Infrastructure platform: Oracle Cloud Lift. Met deze stap wil het bedrijf laten zien dat het klaar is om een eersteklas cloudprovider te worden. 

De nieuwe migratiedienst biedt toegang tot technische tools en cloud engineering-middelen. De dienst is bedoeld om bedrijven te helpen bij het verplaatsen van hun belangrijke workloads naar de cloud. Met Oracle Cloud Lift krijgen klanten gratis toegang tot ervaren cloud engineers van Oracle. 

Oracle Cloud Lift is vooral ontworpen om de kosten en moeite van cloudmigratie aan te pakken. Volgens Oracle zijn dat de grootste pijnpunten waar bedrijven tegenaan lopen als ze hun workloads naar de cloud willen verhuizen. Met het nieuwe aanbod wil Oracle een drempel wegnemen. Het moet makkelijker worden voor bedrijven om aan de slag te gaan met de Oracle Cloud Infrastructure

Oracle Cloud Engineering senior vice president Vinay Kumar legt uit dat het grootste voordeel voor bedrijven is dat ze elke on-premises applicatie kunnen omvormen naar een cloud-native versie op het Oracle Cloud Infrastructure platform. “Maak je geen zorgen, wij regelen het voor je”, zegt Kumar. 

Grote stap voor Oracle

Bedrijven hebben altijd baat bij wat hulp om hun workloads naar de cloud over te zetten, verklaart analist Holger Mueller van Constellation Research aan SiliconANGLE. Als cloud providers willen dat meer grote klanten hun cloud gaan gebruiken, is het belangrijk dat ze hun technische expertise uitlenen.

Volgens Mueller is de stap van Oracle niet alleen goed nieuws voor klanten, maar ook voor Oracle zelf. Het laat zien dat Oracle klaar is om een eersteklas cloud provider te worden. “Het wordt interessant om te zien hoe succesvol Lift de komende maanden gaat zijn in het verplaatsen van workloads naar de cloud”, concludeert Mueller.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home