Larry Ellison: ‘Oracle cloud ERP veel meer dan 20 miljard dollar waard binnen 5 jaar’

oracle

Volgens de huidige groei lijkt 20 miljard dollar binnen 5 jaar niet onrealistisch, maar Oracle CTO Larry Ellison verwacht dat het veel meer waard zal zijn tegen dan.

Na de publicatie van de positieve kwartaalcijfers eind vorige week legt Ellison de nadruk op het groeitraject van de cloud ERP-producten. Die is gezond en moet binnen vijf jaar 20 miljard dollar waard zijn, maar de CTO van Oracle ziet het veel rooskleuriger.

“Het wordt veel meer waard dan dat binnen vijf jaar. Een snellere groei is mogelijk door nog meer in te zetten in verticale markten, meer specifiek de logistiek sector en financiële diensten. We kunnen daar functies als tracking van leveringen, facturatie, betalingen en meer direct in onze cloud ERP-systemen integreren. Zulke toevoegingen brengen ons naar de volgende stap richting de automatisatie van B2B-commerce.”

Volgens hem moeten die extra functies processen rond inkoop en de logistieke keten dramatisch vereenvoudigen. “Het is een enorme nieuwe opportuniteit voor Oracle om te groeien binnen de cloud ERP-systemen.”

8.500 Fusion ERP-klanten

Om deze partnerships te laten groeien, kan Oracle teren op alle huidige relaties volgens de CTO. Financiële diensten vormen samen met de medische sector de belangrijkste groeipijlers voor Oracle, terwijl de logistieke sector verder wordt aangeboord. Vandaag heeft Oracle 8.500 Fusion ERP-klanten wereldwijd, goed voor een omzetstijging van 35 procent jaar op jaar. Daar bovenop komen ook nog 28.000 NetSuite ERP-klanten met een groei van 29 procent.

Vandaag is de Oracle ERP cloudbusiness goed voor 5 miljard dollar volgens Ellisson. Van de 8.500 Fusion ERP-klanten zijn er amper 1.000 die van een on-premises Oracle-product komen. De rest zijn nieuwe klanten. Er zijn volgens hem nog 6.500 on-premises ERP-klanten die de overstap naar de cloud moeten maken. Alles tezamen acht hij daarom de schatting van 20 miljard dollar binnen vijf jaar veel te laag.

lees ook

Oracle wil je tweede cloudprovider zijn

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home