Oracle overtreft omzetverwachtingen dankzij sterke groei in cloud

Oracle ziet de interesse voor zijn cloudaanbod sterk toenemen. Dat stuwt de groei van het bedrijf, dat de verwachtingen van analisten vlot overtreft.

Oracle zet mooie resultaten neer voor zijn tweede kwartaal. De omzet van de technologiereus steeg naar 10,4 miljard dollar met een wist van 4,9 miljard dollar. Oracle is zo goed op weg richting een omzet van meer dan 40 miljard dollar voor zijn fiscaal jaar.

Uiteindelijk veranderden de mooie resultaten toch nog in een netto verlies, aangezien Oracle een eenmalige miljardenbetaling moest uitvoeren als gevolg van een tien jaar oude rechtszaak rond ex-CEO Mark Hurd. Dat schrikt investeerders niet af: het aandeel van Oracle steeg alvast met tien procent.

Stijging in cloud

Oracle doet het goed over gans te lijn, met uitzondering van de verkoop van hardware. Dat is logisch, aangezien de databasespecialist zich steeds meer focust op zijn eigen cloudaanbod. De inkomsten van de cloud compenseren het verlies in hardwareverkoop. Het segment dikt bovendien snel aan, want impliceert dat Oracle intussen zijn draai heeft gevonden in het moderne IT-landschap.

Cloudinfrastructuur een cloudapplicaties zou een groei van 22 procent hebben gekend en verantwoordelijk zijn voor een omzet van bijna 11 miljard dollar op jaarbasis.

lees ook

Oracle wil je tweede cloudprovider zijn

De cijfers tonen aan dat de plannen van Oracle werken. Het bedrijf probeert enthousiast bestaande klanten en nieuwe organisaties van zijn cloud te overtuigen, onder andere met kortingen. Oracle gelooft sterk in de multicloud en ziet zichzelf als een uitstekende tweede partner voor organisaties die hun eerste stappen naar de cloud al gezet hebben.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home