OneDrive verwacht geen afscheidsberichtje meer

onedrive

Microsoft maakt komaf met een nieuwe update voor OneDrive nadat die de wenkbrauwen deed fronsen. Gebruikers moesten immers verantwoorden waarom ze de applicatie sluitten.

Microsoft laat alle gebruikers opnieuw toe om OneDrive af te sluiten zonder dat ze zich daarvoor moeten verantwoorden. Vorige week rolde de Windows-bouwer een update uit waarbij gebruikers wel een verklaring moesten geven voor hun acties. Dat stuitte op veel protest. Microsoft van zijn kant laat weten dat het om een beperkte test ging om informatie te vergaren om de eigen producten te verbeteren, en dat die test intussen is stopgezet.

It’s not you, it’s me

Vorige week kon je OneDrive niet meer sluiten zonder eerst de vraag te beantwoorden waarom je het lef hebt om dat te doen. Gelukkig was Microsoft zo vriendelijk om een boel opties te voorzien die daarvoor zouden kunnen zorgen:

  • Niet wil dat OneDrive constant draait
  • Niet weten wat OneDrive is
  • OneDrive niet gebruiken
  • Een probleem met OneDrive proberen oplossen
  • Je computer sneller te laten gaan
  • Teveel notificaties
  • Iets anders

Wanneer je die laatste optie koos, sluit het dialoogvenster gewoon, ondervond PCMag. Microsoft even in niet mis te verstane bewoording uitleggen wat je van dit systeem vindt, dat gaat helaas geen optie zijn.

lees ook

Microsoft lanceert nieuwe functies OneDrive voor werk en school

Het kleine euvel is het zoveelste in een lange reeks perikelen voor klanten van Microsoft die gewoon hun ding willen doen op de computer die zij of hun bedrijf met zuurverdiende centen betaalde. Microsoft kiest er meer en meer voor om gebruikers tegen te werken of hen in een bepaalde richting te sturen, in de plaats van hen te ondersteunen. Denk maar aan de opdringerigheid van Edge of Bing, wanneer je liever Google of Chrome gebruikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home