Krimpende winstmarge moederbedrijf Google ondanks stijgende cloudomzet

Alphabet, het moederbedrijf van Google, rapporteert het eerste kwartaal dat er minder winst werd gemaakt dan in het jaar daarvoor. Het advertentieluik zou het bedrijf in moeilijkheden hebben gebracht.

De cloudomzet was het enige lichtpunt in de recent gepubliceerde kwartaalcijfers van Alphabet. Google Cloud zag zijn omzet namelijk stijgen tot 5.8 miljard dollar. Winstgevend is de tak niet, 931 miljoen dollar staat Google Cloud in de min. Verwacht werd dat het verlies minder groot zou zijn, met een schatting op 752 miljoen dollar.

lees ook

Google Cloud blijft verlieslatende tak voor Google

“Q1 zag groeiresultaten voor Cloud en Search in het bijzonder, beide helpen personen en bedrijven in de aanhoudende digitale transformatie. We zullen blijven investeren in uitstekende producten en diensten en in het creëren van kansen voor partners en lokale gemeenschappen in de wereld”, met die woorden opent Sundar Pichai, CEO van Alphabet en Google de publicatie van de omzetcijfers.

Alphabet is niet het enige bedrijf dat pronkt met stijgende omzetcijfers voor de cloud. De publicatie van de resultaten van Microsoft stonden ook in het teken van een groeiende cloudomzet.

Minder winst

De winst ging er 8 procent op achteruit vergeleken met een jaar eerder. Dat betekent dat het bedrijf nog steeds winst maakt, 16.4 miljard dollar om precies te zijn. Dat stelde de investeerders teleur.

De omzet van het bedrijf klom wel naar 68 miljard dollar, een groei van 23 procent. Al bleek het wel om het laagste groeicijfer te gaan sinds het einde van 2020. De schuld daarvan steekt het bedrijf op de vermindering in inkomsten uit advertenties door de oorlog.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home